This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Försäljning av strömmad musik inkluderas i listan - Musikindustrin

Okategoriserade 29 oktober 2010

Försäljning av strömmad musik inkluderas i listan

SverigeTopplistan presenteras denna vecka för första gången även med försäljning av så kallad strömmad musik (streams).

Sedan 1975 har SverigeTopplistan inkluderat försäljning av singlar, album. Senare adderades försäljning från musik-dvd och downloads. Från och med idag inkluderar singellistan även så kallad strömmad musik (streams) – Sverige är därmed först i världen att inkludera musikförsäljning från strömmade musiktjänster i sin lista.

Den digitala musikförsäljningen, inklusive strömmad musik, har ökat dramatiskt i Sverige under det senaste året och står idag för drygt 32 procent av den totala försäljningen.

– Streaming är ett nytt och populärt sätt att konsumera musik på bland svenskarna. I och med att konsumtionen av strömmad musik är så pass stor i Sverige idag är det självklart att den även inkluderas i SverigeTopplistan och speglar musikkonsumtionen på ett korrekt sätt, säger Ludvig Werner, VD för IFPI Svenska Gruppen.

SverigeTopplistan presenteras varje fredag kl 09.00 på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin

Dela i social media

Läs vidare inom: Okategoriserade

Okategoriserade 9 juni 2020

4 snabba: Bjoern, podcastande nykomling

Nykomling mitt i pandemin, hur gör man? Musikindustrin har kollat med Bjoern. Svaren är bl a instagram och en podcast. Linnéa Björn, artistnamn Bjoern, singeldebuterade med Why precis innan pandemin, följde upp med P3-listade Hold Me mitt i, och kommer om några veckor med en tredje singel, Rocket. Vi har kollat hur Bjoern, ny hos…

Läs mer
Nyheter 19 maj 2020

EUROVISION: FIKTIV VINNARE OCH SAGA

Det blev inget Eurovision Song Contest. Men det finns en inofficiell vinnare och i juni kommer en fiktiv filmsaga om tävlingen. Båda pekar i riktning Island. Det är sajten Eurovisonworld som har vägt samman det dussin länder som höll egna omröstningar när finalen av Eurovision Song Contest i Rotterdam som bekant inte blev av. Vinnare…

Läs mer
Nyheter 17 maj 2020

Sverigetopplistan: Oslagbar The Weeknd

The Weeknd är oslagbar just nu. Kanadensaren är åter dubbel etta på Sverigetopplistan med Blinding Lights respektive albumet After Hours [Republic/Universal]. Veckans starkaste nykomling på singellistan är 6ix9ine.  Förra veckans etta Victor Leksell är nu åter tvåa på singellistan med Svag [Columbia/Sony]. Miss Li är kvar som nummer 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. Saint Jhn…

Läs mer
Okategoriserade 5 maj 2020

”Så mycket bättre 11” tar form

Musikindustrin summerar hittills klara artister till nästa säsong av Så mycket bättre. Vi har också tittat på vad som streamade bäst senast. Artisterna för årets säsong av TV4:s långkörare Så mycket bättre har börjat avslöjas. Det är Aftonbladet som grävt fram namn som enligt källor till tidningen är klara. De artister som hittills nämnts är…

Läs mer
Nyheter 27 april 2020

Bayside Festival satsar på sensommaren

Bayside Festival i Helsingborg hoppas kunna genomföra årets festival genom att flytta fram den till 28-29 augusti. 17 av de 18 bokade artisterna har kunnat tacka ja till att spela på de nya datumen, inklusive headlinern Kygo. Bland de klara artister till årets festival finns också Miriam Bryant, Victor Leksell, Timbuktu & Damn!, Myra Granberg,…

Läs mer
Okategoriserade 30 mars 2020

Gå med i A-kassan idag, få pengar för mars

Musikerförbundet uppmanar på sin hemsida alla som jobbar med musik och nu står utan jobb att gå med i a-kassan (och facket) senast tisdag 30 mars. Går man med i mars räknas medlemskapet för hela mars och med de nya reglerna kommer varje månad att motsvara 4 månaders kvalificeringstid. – Många musiker hör av sig…

Läs mer
Nyheter 30 mars 2020

Livekonserter 30 mars

I samarbete med Bring It Home 2020, GAFFA, DigitalScenen Sverige, Svensk Live och arrangörer och spelställen, listar MI livekonserter som sänds online. Låt musiken leva! —– Sidan uppdateras så fort nya länkar kommer in. Dagens konserter läggs upp kring kl. 12.00. Tipsa om livesändningar till [email protected] —– Branschträff måndag 30 mars 12.00 Monday Music Meetup med Kajsa…

Läs mer
Nyheter 20 mars 2020

Många corona-initiativ

Under de senaste dagarna har musikbranschen i Sverige vaknat till fullt liv. Mängder av projekt, livesändningar och festivaler är på gång. I en artikel tidigare i veckan var jag något kritisk till att inget hände från den svenska musikbranschen för att hjälpa artister och spelställen genom att t ex arrangera livesändningar. Den kritiken får jag…

Läs mer
Nyheter 9 mars 2020

Corona påverkar även musikbranschen

Coronaviruset börjar nu konkret påverka även svensk musikbransch. Mest uppmärksammat hittills är att mässan South By Southwest i Austin, med stort svenskt deltagande, ställts in. Men viruset fanns i högsta grad även i faggorna när Melodifestivalen arrangerades i lördags. Exemplen på inställda turnéer och festivaler som påverkar svenska akter ökar i antal varje dag. Mest…

Läs mer
Nyheter 25 februari 2020

Metaltown tillbaka på Bananpiren

Hårdrocksfestivalen Metaltown i Göteborg är tillbaka på samma plats där det en gång började för 16 år sedan. Den 5 augusti intar festivalen återigen Bananpiren med namn som Slipknot, Max & Iggor Cavalera, Raised Fist, Avatar, Hardcore Superstar, Bombus och Nerved. Nyligen Sverigeaktuella Slipknot är toppnumret, men även brasilianska bröderna Cavalera tillhör genrens största efter…

Läs mer