This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Wolfsburg – Wikipedia

Wolfsburgs våpen

Wolfsburg er en by i Niedersachsen i Tyskland. Den ligger ved elven Aller nordøst for Braunschweig, og har 123 144 innbyggere (2012).

Byen ble grunnlagt av nasjonalsosialistene i 1938 for å skaffe boliger til arbeiderne ved Volkswagen-fabrikkene. Wolfsburg er fremdeles Volkswagen-konsernets hovedsete og dominert av bedriften.

Byen har sitt navn fra Wolfsburg-slottet, bygget rundt år 1300 ved Allers bredde. Det er også et annet slott ved Wolfsburg, bygget etter 1600.

I Wolfsburg ligger bl.a. det store friluftsmuseet Autostadt, som eies og drives av Volkswagen, et planetarium og et kunstmuseum.

Enkelte nabolandsbyer ble i etterkrigstiden innlemmet i Wolfsburg, bl.a. Fallersleben, hjemby for August Heinrich Hoffmann von Fallersleben, som skrev den tyske nasjonalsangen (Das Lied der Deutschen).

Sport

Den mest kjente idrettsklubben i byen er VfL Wolfsburg, en fotballklubb stiftet i 1945. Klubben vant sitt første seriemesterskap etter å ha vunnet Bundesliga 2009. Ishockeylaget Grizzlys Wolfsburg kommer også fra byen.

Vennskapsbyer

Bilder

Eksterne lenker