This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Wikipedia:Nybegynnerforum – WikipediaArkiver

Tråder eldre enn 60 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Hvordan få inn kit2 i idrettslagslaginfoboks?

Hei,

Rimelig fersk på detta i det heile tatt - og fullstendig fersk på idrettslagsmal. Holder på å oppdatere sida til rugbylaget mitt - gjera den litt meir universelt interessant og litt mindre "ferskvare". I det höve ville eg også legge til draktsettet til damelaget i infoboksen.

Eg har - som skildra i [en.wikipedia.org] - lasta opp dei fem kit-bitene som trengs til å bygge eit draktsett i Wikipedia commons. Men, når eg går inn i infoboksmalen, og fyller i thumb-linken til kvar del på sine respektive sted, får eg opp ein veldig rar og forskyven bild - med kvar del som ein liten boks, med fullt filnamn, osv.

Kva er det eg gjer feil? Og korleis skal eg *eigentleg* gjera dette?

Eg ser jo at Herrelagsdrakta er lagt inn i malen med ein _nummerkode, og ikkje ein [ [ File:Filename .png| thumb| Description] ]. Så det er kanskje det enkle svaret. Som så fölges opp av spörsmålet - kor finn eg denne _nummerkode ?

/Haldis Dette usignerte innlegget ble skrevet av 130.238.98.89 (diskusjon · bidrag) 9. apr. 2018 kl. 08:31 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Dobbelt innholdsliste Spanias historie

Hei Det er to innholdslister. Den tv tilsvarer artikkelen og fungerer, den til høyre har litt andre overskrifter og litt annet innhold, mange overskrifter står det ikke noe under. Hva eller hvem kan gjøre noe med dette? Hilsen Inge moe Dette usignerte innlegget ble skrevet av Inge moe (diskusjon · bidrag) 21. jan. 2020 kl. 13:40 (Husk å signere dine innlegg!)

Ja, det kan virke forvirrende, men rammen til høyre er ingen innholdsfortegnelse, men en såkalt «infoboks». Den inneholder lenker til artikler om de forskjellige periodene i spansk historie. Beklageligvis er mange av lenketekstene fortsatt røde; det skyldes at ingen har skrevet sakene om Steinalderen og Indoeuropeisk innvandring m.fl. ennå. Asav (diskusjon) 21. jan. 2020 kl. 13:48 (CET)
Det er vel egentlig en «navigasjonsboks», som man normalt finner nederst i artiklene. Kanskje burde også denne omdesignes tilsvarende? --79.130.252.94 24. jan. 2020 kl. 20:03 (CET)

Endre en overskrift / tittel - er det mulig?

Hei, en bagatell, men jeg ønsker å endre fra "Oasen storsenter" til "Oasen Storsenter" i overskriften / tittelen på artikkelen. Jeg får redigert teksten, men ikke overskriften. Hvordan går jeg frem for å gjøre dette? DagE Dette usignerte innlegget ble skrevet av Dageinar.solberg (diskusjon · bidrag) 22. jan. 2020 kl. 19:42 (Husk å signere dine innlegg!)

Sett inn {{Flytt|Oasen Storsenter}} i toppen av artikkelen, så skal noen flytte den for deg. Etter et visst antall redigeringer vil du selv få mulighet til å flytte artikler. --79.130.252.94 22. jan. 2020 kl. 19:48 (CET)
(red.koll.) Jeg har flyttet artikkelen. Du får selv muligheten til flytting av artikler når du har gjennomført noen flere redigeringer. - mvh 4ing (diskusjon) 22. jan. 2020 kl. 19:49 (CET)

Hvordan fjerne Eksterne Lenker

Jeg kom over en artikkel med et hav av linker til samme nettside i eksterne lenker-delen av artikkelen. Det er veldig tydelig at det er noen som har lagt dem inn for å prøve å få noen besøk til nettsiden sin, for de er svært lite relevante for artikkelen. Dere kan se selv på The Witcher 3: Wild Hunt på alle linkene til Moby Games.

Men hvordan går jeg frem for å fjerne disse? Jeg kan fint redigere resten av teksten, men får ikke helt til å endre denne listen over eksterne lenker.

Corydoras-adolfoi (diskusjon) 2. feb. 2020 kl. 07:59 (CET)

Malen {{spill-lenker}} henter lenkene fra Wikidata, i dette tilfellet nærmere bestemt denne siden. Her har noen begått en feil og langt inn samme lenke til Moby games mange ganger. Det blir også merket som feil på selve Wikidata-siden. Nå har jeg fjernet de overflødige lenkene. Du kan gå tilbake i sidehistorien på Wikidata for å se hvordan det så ut før jeg rettet det opp. Den relevante posten er «MobyGames game ID». Asav (diskusjon) 2. feb. 2020 kl. 08:33 (CET)
@Asav: De lenkene du fjernet på wikidata for dette ble lagt til via mix'n'match blant annet av bruker:Venser93 som har mye redigeringer med dette hjelpemiddelet på wikidata. Jeg er litt usikker på hva som gjorde at dette ble i overkant mye, om det er feil i mix'n'match-oppsettet. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 2. feb. 2020 kl. 15:16 (CET)
Skjønner. Jeg kjenner ikke til hvordan det verktøyet fungerer. Det er fortsatt tre lenker fra Metacritic i artikkelen, siden det er forskjellige utgaver for PC, Xbox og Playstation, var det vel. Lenkemodulen trenger en overhaling, siden den ikke kan importere kvalifikatorer fra WD. Asav (diskusjon) 2. feb. 2020 kl. 16:41 (CET)
Nå fjernet jeg malen som produserte lenkefarmen. Det holder med en lenke til eget nettsted. Her får Wikidata leve sitt eget liv. Vi kan ikke la deres behov for multippel lenking styre WP på norsk. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 26. mar. 2020 kl. 20:11 (CET)

Tingstua i Lødingen - Høst-og vår-ting.

Hallo ! Nybegynner, og lurer på om noen kan tipse hvor jeg finner «oversettelse» - slik at en kan lese hva som er skrevet- fra Høst-og Vår-ting fra Tingstua i Lødingen kommune fra 1700 og 1800-tallet ?? Takknemlig for svar😊 Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.191.167.168 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Usikker på hva du sikter til. Finnes det noe på nettet du kan lenke til? --ツDyveldi☯ prat ✉ post 27. mar. 2020 kl. 18:01 (CET)

Wikipedia-side om Åsmund Skard

Hei, Jeg er blitt oppfordret til å opprette en side i Wikipedia om mitt levnetsløp. Nå eksisterer det allerede en side i Wikipedia om min tvillingbror, Halvdan Skard, og det aller meste av opplysninger om slekt og familie har vi jo felles. For meg, som aldri har jobbet med Wikipediasystemet, synes det som det enkleste for meg da vil være å kopiere hans side, og så endre/supplere alt som er nødvendig for å beskrive mitt levnedsløp og karriere, og så legge inn denne siden som min i Wikipedia.

Er dette mulig? i tilfelle ja, hvordan gjør jeg det?

Mvh Åsmund Skard sivilarkitekt mnal [email protected] Dette usignerte innlegget ble skrevet av 89.11.236.6 (diskusjon · bidrag) 12. apr. 2020 kl. 15:19 (Husk å signere dine innlegg!)

Det er risikosport å skrive selvbiografi på Wikipedia. Det er ikke forbudt, men har en rekke utfordringer som selvbiografene sjelden lykkes med å overkomme. I dette konkrete tilfellet har jeg sjekket: Gunnarsjaa, Arne (1999). Arkitekturleksikon. Oslo: Abstrakt forlag. ISBN 8279350071. . Åsmund Skard har ikke fått egen biografi der og da er det en reell risko for at en artikkel om ham går rett til slettediskusjon. Arkitektfirmaet han arbeidet hos/med har derimot fått egen omtale i Arkitekturleksikon, se side 241, men 4B Arkitekter har allerede egen artikkel. Her er stedet hvor det kan være lønnsomt å registrere seg. Da skal du få en velkomstmelding med en lenke til en personlig kladd. Lenken er først rød og når du oppretter den blir den blå. Da lager du en egen underside hvor du kan jobbe i fred og ro og så spørre her om hva andre synes om resultatet. Hvis du redigerer fra ip-adresse kan du ikke ha en slik egen underside/kladd/sandkasse. Lykke til. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 13. apr. 2020 kl. 13:59 (CEST)

Nybegynner hjelp

Hei! Jeg er ny og lurer veldig på hvordan man lager en ny wikipediaside. Tusen takk på forhånd, Axel:) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Axelzim04 (diskusjon · bidrag) 27. apr. 2020 kl. 11:32 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei! Det enkleste er egentlig å søke på det du vil skal bli det nye oppslagsordet. Øverst til høyre finnes en boks med teksten «Søk i Wikipedia». La oss anta at du vil opprette en side som heter Sigbert Nordmann. Skriv søketermen inn i denne boksen og klikk på forstørrelsesglasset (eller trykk Enter). Du kommer da til en side som gjør oppmerksom på Ingen resultater funnet for Sigbert Nordmann. Her finner du også lenken Opprett siden Sigbert Nordmann på denne wikien. Dersom du er helt sikker på at du har stavet det nye oppslagsordet rett (her er det mange som synder!), klikker du på den rød lenken, som tar deg til den nye siden om Sigbert Nordmann. Når du har skrevet inn teksten, må du huske å lagre siden. Nå har du opprettet en ny artikkel. Lykke til, og velkommen! Asav (diskusjon) 27. apr. 2020 kl. 12:00 (CEST)