This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Einar Bruu – Wikipedia

Einar Bruu
EinarBruu 3 cut.jpg
Einar Bruu
Født24. oktober 1955 (63 år)
Beskjeftigelse Skoleleder
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal og progressiv rock
InstrumentBassgitar
Aktive år1970-
PlateselskapRecord Heaven
Ensemble(r)
Lucifer Was
Tidligere band
Empty Coffin/Autumn Serenade, Respons og Napoli Brothers
Notable instrument(er)
Bassgitar

Einar Bruu (født 24. oktober 1955 i Oslo) er en norsk musiker og pedagog, kjent som bassist i bandet Lucifer Was. Har har i flere år arbeidet som skoleleder, og siden april 2015 er han avdelingsleder for bygg- og anleggsteknikk og teknikk og industriell produksjon ved Kuben videregående skole i Oslo.

Biografi

Einar Bruu vokste opp på Bekkelaget i Oslo sammen med gitarist, komponist, tekstforfatter og produsent Thore Engen. De spilte sammen i flere band, før de ble med i det lokale bandet Empty Coffin/Autumn Serenade i 1970. Bandet endret navn til Lucifer Was. I 1974 ble bandet splittet og Bruu la bassgitaren på hylla.

Han utdannet seg ved Oslo yrkesskole og deretter tok han kjøretøylinja på Sogn yrkesskole. Han fikk fagbrev etter endt læretid hos Isbergs A/S i 1975.

Bruu ble etter dette lydtekniker for bandet Harry & the Big Plattfuts og var med bandet frem til 1982. Han tok igjen opp gitaren og ble med i bandet Respons sammen med Kai Frilseth (trommer), Tor Langbråten (sang/gitar) og Frank Sveen (rythmguitar). Bandet holdt det gående til 1986, hvorpå Bruu igjen fant sammen med Thore Engen og etablerte bandet Napoli Brothers. De spilte mest coverlåter og holdt det gående et par år. Bruu hadde igjen en pause i spillingen.

Bruu arbeidet ved Frogn videregående skole og tok utdannelse som lærer og spesialpedagog når han i 1995 samlet medlemmene fra Lucifer Was og tok opp spillingen igjen. I 1997 gav de ut sitt første album, Underground and Beyond, med flere låter fra 1970-tallet.

Bruu bidro som tekstforfatter og komponist på låten Windows of Time som kom ut på albumet In Anadi's Bower i 2000. Bandet har siden gitt ut ytterligere 5 album, sist i 2014.

Våren 2015 gikk han fra stilling som avdelingsleder ved Oslo Voksenopplæring Skullerud til stilling som avdelingsleder for utdanningsprogrammene bygg- og anleggsteknikk og teknikk og industriell produksjon ved Kuben videregående skole.

Diskografi

Alle som bassist for bandet Lucifer Was:

  • Underground And Beyond (1997)
  • In Anadi's Bower (2000)
  • Blues From Hellah (2004)
  • Underground And Beyond m/2 bonusspor (2005)
  • The Divine Tree (2007)
  • The Crown Of Creation (2010)
  • DiesGrows (2014)

Kilder