This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Die Toten Hosen – Wikipedia

Die Toten Hosen
Die Toten Hosen Hals und Beinbruch-JD.jpg
Beskjeftigelse Filmmusikkomponist
OpphavTyskland Düsseldorf, Tyskland
Periode1982
SjangerPunk Rock
Hard Rock
Aktive år1982
PlateselskapJochens kleine Plattenfirma
Nettsteddietotenhosen.de
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Campino (Andreas Frege)
Andi (Andreas Meurer)
Breiti (Michael Breitkopf)
Kuddel (Andreas von Holst)
Vom (Stephen George Ritchie)
Tidligere medlemmer
Walter November (Walter Hartung; 1982-1983)
Trini Trimpop (Klaus-Dieter Trimpop; 1982-1985)
Jakob Keusen (1985-1986)
Wölli (Wolfgang Rohde; 1986-1999)

Die Toten Hosen deltok på "Deine Stimme Gegen Armut" (Your Voice Against Poverty)-konserten i Rostock, Tyskland 7.Juni, 2007. (Fra venstre:Breiti, Campino, Bob Geldof.

Die Toten Hosen er et tysk rockeband fra Düsseldorf. De er en av de få tysk-talende rockegruppene som har opplevd flere tiårs lang popularitet.

Bandets navn betyr direkte oversatt til norsk «De døde buksene», men navnet har en litt dypere mening; «tote Hose» er et tysk uttryk som betyr «maktesløs», «livløs», «kjedelig», eller «ingenting skjer».

Historikk

Samtlige medlemmer av Die Toten Hosen har sine egne artist-navn (se infoboks). Dette gjelder også tidligere medlemmer, med unntak av Jakob Keusen. Alle band-medlemmene er tyske; bortsett fra trommeslager Vom som er britisk. Vom kom inn og erstattet ex-trommis Wölli i 1999. Wölli forlot bandet på grunn av skadene han ble påført i en bilulykke. Wölli, som i sin tid erstattet trommeslager Trini Trimpop i 1985; den samme Trini som nå er bandets manager.

Diskografi

Studioalbum

  • 1983: Opel-Gang
  • 1984: Unter falscher Flagge
  • 1986: Damenwahl
  • 1987: Never Mind The Hosen – Here’s Die Roten Rosen (Die Roten Rosen)
  • 1988: Ein kleines bisschen Horrorschau
  • 1990: Auf dem Kreuzzug ins Glück (Dobbel-Disk)
  • 1991: Learning English – Lesson One
  • 1993: Kauf MICH!
  • 1996: Opium fürs Volk
  • 1998: Wir warten auf’s Christkind (Die Roten Rosen)
  • 1999: Unsterblich
  • 2002: Auswärtsspiel
  • 2004: Zurück zum Glück
  • 2008: In Aller Stille
  • 2012: Ballast der Republik
  • 2015: Entartete Musik – Willkommen in Deutschland

Livealbum

  • 1987: Bis zum bitteren Ende (konsertalbum)
  • 1996: Im Auftrag des Herrn (konsertalbum)
  • 2005: Nur zu Besuch (MTV-Unplugged)
  • 2009: "Machmalauter: Die Toten Hosen live in Berlin"

Samlealbum

  • 1993: Reich & Sexy (Best of-Album)
  • 1994: Love, Peace & Money
  • 1999: Crash-Landing
  • 2002: Reich und Sexy II (Best of-album)

DVD & Blu-ray-utgivelser

  • 2001: "En misión del señor - Live in Buenos Aires"
  • 2002: "Reich & Sexy II: Die fetten Jahre"
  • 2003: "Im Auftrag des Herrn/Wir warten auf's Christkind"
  • 2004: "Rock am Ring LIVE!"
  • 2005: "Heimspiel! Die Toten Hosen Live in Düsseldorf"
  • 2005: "Nur zu Besuch: Unplugged"
  • 2006: "3 Akkorde für ein Halleluja"
  • 2008: "Hals + Beinbruch - Live bei Rock am Ring 2008"
  • 2009: "Machmalauter: Die Toten Hosen Live"
  • 2009: "Die Toten Hosen: Auf die harte Tour"

Eksterne lenker