This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Carsten Boe – Wikipedia

Carsten Boe
Født15. august 1970 (49 år)
Beskjeftigelse Jazzgitarist
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere

Carsten Lauritz Boe (født 15. august 1970) er en norsk jazzmusiker, gitarspiller og låtskriver. Han er hovedartist i bandet Carsten Boe Trio sammen med Axel Viale fra Oslo String Swing Artillerie og bassisten Svein Aarbostad.

Carsten Boe har tidligere spilt i en rekke band, blant annet Oslo String Swing Artillerie, Ola Kvernberg og Hot Club de Norvege. Han har også spilt for artister som Thomas Dybdahl, Madrugada og Sivert Høyem.[1] Han har siden høsten 2013 arbeidet som norsklærer ved Kuben videregående skoles tilbud for minoritetsspråklige elever.[2]

Carsten Boe Trio

I 2009 gav trioen ut albumet «Below Zero», et album som i avisen Dag og Tid ble kåret til en av Norges fem beste plater det året. I juli 2010 spilte Carsten Boe Trio som det første helnorske string swing band i USA. Det er et opprinnelig europeiske jazzuttrykk som også kalles jazz manouche.

Diskografi

Album
  • Below Zero (2009)
  • Roundup (2010)

5:56

  • 5:56 (2001)
  • The Athletic Sessions (2002)

Oslo String Swing Artillerie

  • Swing 05 (2005)

Deltar på

  • Zerener: Make it to the Border (1995)
  • Johnny Cash-hyllest: We Walk the Line – Inside a Norwegian Prison – A Tribute to Johnny Cash (2004)
  • Paal Flaata: Rain (2005)
  • Djangofestivalen: Django Festival 4 (2006)
  • NorskAmerikaner: Cowboy & indianer Sessions Vol. 1 (2007)
  • Per Frydenlund med Frender: Tristeza og Happy Hour – Stringswing på norsk (2011)

Referanser

  1. ^ anjazz.no (2011): Carsten Boe Trio hentet 21. juni 2014
  2. ^ kuben.vgs: Ansatte Arkivert 15. desember 2013 hos Wayback Machine., hentet 21. juni 2014