This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Wikipédia:Járőrök üzenőfala – Wikipédia

Wikipédia:Járőrök üzenőfala 
2019. március 4-én 807 szócikk módosításai várnak jóváhagyásra, a legrégebbi ellenőrizetlen szerkesztés 63 napos (statisztika).
Patroller gold.png
Ez az üzenőfal való az adminisztrátori közbelépést nem igénylő járőri teendők összehangolására. A járőrök ide felvéshetik, ha segítség kell: kommunikálni valakivel / sokszoros visszaállításokhoz / kinyomozni egy jogsértésgyanút / elbírálni egy kétes esetet stb.
Járőr-olvasnivalók
Jövőbeli tervek
 • összeszedni azokat az eszközöket, amiket a járőrök hasznosnak találhatnak (figyelmeztető sablonok, szkriptek, ajánlott olvasmányok)
 • valahogy átvenni azt az enwikis botot, ami nézi kik az aktív adminok (csak itt járőröket nézne)
 • feketelista, amit Tgr vetett fel épp az AÜ-n: listázni a sokak által használt tartományokat (mondjuk komplett iskola, ahonnan sok vandalizmus jön IP-ről)

Archívumok időrendben

Celldömölk CTRL+C, CTRL+V forrásmegjelölés nélkül

Függőben Függőben --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. január 20., 23:08 (CET)

Érkezett egy jelzés, hogy copypaste gyanús a Celldömölk cikk és sajnos eléggé úgy néz ki, hogy valóban az. Ránéznétek a kérdésre? – PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. január 13., 02:43 (CET)

@Pallerti:

Violation Suspected: 96.3% confidence

[tools.wmflabs.org]

misibacsi*üzenet 2018. január 13., 09:38 (CET)

A Wikipédia szócikkben már 2007. május 31-én is volt olyan szöveg (valószínűleg korábbról is találhatóak ilyen szövegek (igen, a vitalapon be is van hivatkozva a 2007. május 23-ai bekerülés), amely a Celldömölk Története lapon megtalálható. Utóbbinak viszont az első elérhetősége 2008. október 9-ei (persze több mint valószínű, hogy korábban készült el a lap ennél a dátumnál, de nem tudni, mikor), így elég nehéz eldönteni, hogy ki honnan másolt. Szerintem nem egyértelmű, hogy a huwiki cikke jogsértő. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. január 13., 11:42 (CET)

Mindenesetre megpróbálok szövegengedélyt kérni a szöveg szerzőjétől. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. január 13., 11:49 (CET)

A cím nem található üzenettel visszadobta a rendszer a levelemet, így az engedélykérés sikertelen. Járjatok el belátásotok szerint. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. január 13., 12:25 (CET)

Nekem az a gyanús az egészben, hogy az anon egyben emelte be a komplett szöveget. Ez nagyon ritkán szokás ilyen terjedelemnél, főleg anon esetében. A szöveg nyelvezete is furcsa. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. január 13., 18:36 (CET)

Egyértelműsítés helyes formája

Függőben Függőben Csurla vita 2018. szeptember 28., 08:24 (CEST)

Egyik járőrtársammal különbözőképpen értelmezzük, hogy mi a helyes formája a földrajzi nevek egyértelműsítésnek:

Mivel a kérdés földrajzi neveket érint, így próbáltam először a Földrajzműhely véleményét kikérni, hogy mi az ő ajánlásuk, de ott nem reagáltak a kérdésre. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. szeptember 19., 23:35 (CEST)

Az első. (Azt mondjuk végképp nem értem, hogy Magyarád miért szerepel a Megyerek közt.) – Puskás Zoli vita 2018. szeptember 19., 23:53 (CEST)

Az első változat jobb, mert itt egymás után vannak a Megyerek, és utána a hasonló nevűek. (Az első változatba a Magyarád is belefér, mert hasonló nevű, ugyanis a Megyerből származik, a második változatba nem fér bele.) Wikizoli vita 2018. szeptember 20., 18:47 (CEST)

Sajnos nem jobb. Sőt logikátlan. A csak megyeres szekcióban van, törzsnév, személynév, földrajzi név. Ezután a "hasonló földrajzi nevek" is zavaró, mert felül nem csak azok vannak. Továbbá a földrajzi neveket kettévágjuk és a fenti részben szereplőkről nem derül ki egyértelműen hol találhatóak, ami magyar településeknél nagyon nem mindegy mióta 6-7 országban is lehetnek. - Csurla vita 2018. szeptember 20., 19:46 (CEST)

A formáról volt szó, nem a konkrét szövegről. Azt lehet javítani: "hasonló nevek", "hasonlóak" vagy "hasonló (földrajzi) nevek", "hasonló, földrajzi nevek" stb. Wikizoli vita 2018. szeptember 20., 21:09 (CEST)

Ez nem csak formai kérdés, hanem tartalmi is. A földrajzi nevekből az első kiemel párat és ez nem logikus. Az összes földrajzi névnek egy egységben kell lennie és azon belül országonként. Így átlátható és logikus is. - Csurla vita 2018. szeptember 20., 21:14 (CEST)

Az egyértelműsítés lényege, hogy az azonos alakú szavak között egyértelműsítsen. Minden más csak hozzáadott információ. Ha egy cikkben valaki elhelyezi a [[Megyer]] karaktersort, akkor az ide vezeti az olvasót, aki a lehető leggyorsabban szeretne oda eljutni, ahova a kattintásával elindult. Ebben pedig az segíti, ha a 4-5 legkézenfekvőbb lehetőség a lap tetején van, nem az, ha 25 különböző alakú kifejezés halmazából kell kiguberálnia, hogy mire is gondolt a linket beillesztő szerkesztő. – Puskás Zoli vita 2018. szeptember 20., 21:55 (CEST)

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, Puskás Zoli magyarázata teljesen világos; meggyőző és egyértelmű. Mivel egy hét alatt nem érkezett újabb hozzászólás, így a kérdéses egyértelműsítő lapot ennek megfelelően javítottam. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. szeptember 28., 03:51 (CEST)

Nekem is tanulságos volt a magyarázat. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 28., 07:53 (CEST)

Igen nagyon tanulságos magyarázat, de a magyar földrajzi nevek mások. Ehhez persze ismerni kellene a a nevek kialakulását. Gyakorlatilag a magyar földrajzi nevek egyértelműsítése az életben a 19. század végén és az 1900-as évek elején zajlott le a posta létrejöttével. Sok hasonló nevű település csak ekkor kapott előtagot megkülönböztetésül és addig a legtöbbnek ugyanaz volt a neve volt. Így az addig keletkezett dokumentumokban és a mai napig a közbeszédben is csak a rövid, hasonló nevek voltak / vannak használatban. Épp ezért kell egy egységként kell az ilyen egyértelműsítő lapoknál a földrajzi neveket, mert csak így nyújt kell tájékoztatást és segédletet. Nem jó, ha három település név közé belekeverik egy keresztnév és egy törzsnév. Teljesen logikátlan. Sem az olvasók, sem a szerkesztők érdekét nem szolgálja. Kíváncsi vagyok ebben a kérdésben @Peyerk: véleményére is, mert ő jártas ebben a témában. - Csurla vita 2018. szeptember 28., 08:24 (CEST)

Zoli magyarázatát követve: az egyértelműsítő lap nem etimológiai tájékoztató, hanem a linkek követhetőségét szolgálja. Elég kicsi az esélye, hogy valaki Békásmegyerre gondolva a [[Megyer]] linket helyezi el a cikkben. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 28., 08:27 (CEST)

Az etimológia nem az amire te itt használod. Szó sincs arról, hogy a település nevek eredetét, jelentését belekevernénk az egyértelműsítésbe. A példád kiragadott, de ajánlom figyelmedbe Hegyfoky Kabos szócikkét. Szinnyei szerint egy Szabolcs megyei Sárdon volt lelkész. Ráadásul a Sárd most a romániai Fehér megyei Sárd szócikke, így még rossz helyre is mutat. Szinnyeiben és sok helyen csak a rövid alak szerepel és nekünk kell beazonosítani a mai formára. - Csurla vita 2018. szeptember 28., 08:37 (CEST)

Két dolgot még hozzátennék:

 1. Az itt belinkelt első változat alapvetően jobb, de fejleszthető. Én a Megyer törzset tenném előre, mert az az alapjelentés, és a többi abból származik, utána valóban egy blokkba az összes egyértelműsített földrajzi nevet, egyéb szempont híján. AZ egyértelműsítő tagok láthatatlan ábécéje nem rendezési szempont.
 2. Csurlától a jól megszokott agresszív és közösségellenes lépés volt, hogy a megbeszélés végén egyszerűen visszavonta a javítást, a szerkesztési összefoglalóban üzengetve, hogy a kialakított álláspontot ő agyrémnek tartja, és magasból tesz a megbeszélésre. Ez nem visz előre.

Peyerk jobban ért a közigazgatáshoz meg a településekhez legtöbbünknél, de ebben a kérdésben pont annyit számít a véleménye, mint bárki másé, mivel ez nem településföldrajzi kérdés, hanem a Wikipédia felépítését illeti. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 28., 08:37 (CEST)

@Bináris: Túl lőttél a célon személyeskedésben. Ha az érvek leírása közösség ellenes és agresszív, akkor vállalom. De tudom, hogy nem vagyok közösségellenes. Szégyenletes, hogy ilyen hazug dolgokkal jössz és nem érvelsz.

A probléma igenis nem csak Wikipédia felépítését érinti, hanem szakmai kérdés is és ha ezt nem érted addig érthető, hogy csak személyeskedni tudsz. - Csurla vita 2018. szeptember 28., 08:43 (CEST)

Te nyilván azt nevezed érvelésnek, amikor beleírod a szerkesztési összefoglalóba, hogy agyrém. Ilyen formában valóban nem szeretnék érvelni, ez mércén aluli. Személyeskedés nem történt, az itteni viselkedésedet minősítettem, nem a személyedet.

Azonban időközben eszembe jutott egy nagyon fontos érv. Sok pepecselős aprómunka bottal javítani az egyértelműsítő lapokra mutató hivatkozásokat, nagyon sok. Vitathatatlanul fontos és hasznos munka. A bot alapvetően ábécében adja ki a linkeket a lapról, de megtanítható, hogy tisztelje az eredeti sorrendet. Borzasztóan nem mindegy ilyen esetben, hogy az öt darab Megyer lesz-e elöl a listában, amivel a botgazdának dolgoznia kell (ezekre fog mutatni a hivatkozások 90-100%-a), vagy ömlesztve az összes, és úgy kell kibogarászni, netán az ábécében a főjelentések kétjegyű számot kapnak. Ez a sorrend, ami szerinted nem agyrém, nagyon megnehezíti az egyértelműsítést, akár meg is duplázhatja egy lap feldolgozására szánt időt, és arrafelé hat, hogy a botgazdáknak ne legyen kedvük foglalkozni vele, vagy kevesebbet tudjanak szerkeszteni ugyanannyi idő alatt. Márpedig az olvasó szempontjából az a legjobb, ha el sem jut az egyértelműsítő lapra, mert minden link oda vezet, ahova kell. Nem az a fő szempont, hogy hogy néz ki a lap, hanem hogy miért keveredett oda az olvasó, és ha odakeveredett, hogy tud minél gyorsabban odajutni, ahova akart. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. szeptember 28., 09:05 (CEST)

Ha tömeges egyértelműsítésre van szükség bottal, akkor addig beállítható egy ideiglenes verzió. Emiatt nem kell lemondanunk a szakmailag igényesebb oldalról. - Csurla vita 2018. szeptember 28., 09:56 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Látom változott az itt linkelt óta az egyértelműsítő lap, de a linken az első földrajzi Megyer Békásmegyer... nekem abszolúte (össze)zavaró, hogy a szócikkre kattintva egy darab említés nincs "Megyer"-ségről így, csupaszon... az egyetlen "megyer" (nem tudom, miért nagybetűs ott, mivel a megyer (törzs) szócikkben végig következetesen kisbetűs a törzs neve, bár ez nem feltétlen jelent bármit) említés: "A Megyer törzs neve a hely nevében honfoglaláskori településre utal", de ezen felül sehol egy mukk, hogy mettől meddig tudunk "békás" nélküli Megyerről (ami pl. megmagyarázhatná, milyen említésnél gondolhatunk épp erre a település(rész)re, ha a Megyer földrajzi név kerül elénk). Számomra pl. fontos, hogy ha valami nem ugyanaz, mégis az egyértelműsítő lapon szerepel, akkor legyen megmagyarázva, hogy miért... ebből a szempontból a neveknél alkalmazott [[neve nemugyanaz|név]] módszer ezért lett az idő előrehaladtával szimpatikus, mert átlátható (pl. hogy [[neve nemugyanaz|név]] (születési nevén: ''neve nemugyanaz'', xxxx) ezmegaz). Lehet, itt is sokat segítene, mi való a "sorba", és mi nem. A "hasonló"-k felsorolás amúgy lehet akár országonként is... szerintem az ellen senkinek nem lenne kifogása... vagy? Fauvirt vita 2018. szeptember 28., 17:53 (CEST)

Fauvirt javaslatai alapján módosítottam pár dolgot. - Csurla vita 2018. szeptember 29., 13:08 (CEST)

Feliksz Kulov szócikk ellenőrzése

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHirannor Postaláda 2019. május 31., 12:27 (CEST)

- Balint36 átnevezte.

Kedves Járőrök! A szócikket bővítettem, jegyzetekkel ellátam. Kérem szíves ellenőrzéseteket. Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Feliksz Kulov (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)Gulyastorm (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika)

Jól működik-e az ORES?

ORES beállítások a friss változtatásokban
ORES beállítások a friss változtatásokban (régi felület)
ORES beállítások a Speciális:Beállításaim lapon

Sziasztok,

a járőrök számára kb. egy éve elérhető (és a legtöbb jáőrfelületbe automatikusan be is épült) az ORES nevű eszköz (magyarul a Wikipédia:Osztályozás lapon olvashattok róla). Ez a többségnek alighanem nem sokat mond, de azt remélhetőleg sokan észrevettétek, hogy a friss változtatások beállításainál megjelentek a "valószínűleg problémák vannak", "valószínűleg rosszhiszemű" és hasonló opciók, amik kiemelik a nyilvánvaló vandalizmusokat. Az e mögött álló szoftver egy gépi tanuló rendszer (divatosabb néven mesterséges intelligencia), ami kapott egy 2017 körüli, 5000 járőrözésből álló mintát, és az alapján szabályokat állított fel arra, hogyan ismerhetőek fel a problémát okozó, illetve a kifejezetten ártó szándékú szerkesztések, és ezeknek a szabályoknak (illetve a felhasználói beállításainknak) megfelelően színezi a friss változtatásokat (és a figyelőlistát).

Az ilyen szoftvereknél mindig fennáll a veszélye, hogy nem azt tanulják meg, amit kéne, rosszul általánosítanak, ezért fontos időről időre megvizsgálni, mennyire megbízhatóak, és ez alapján finomhangolni őket. Ennek keretében @Groceryheist:, aki kutatóként segíti az ORES fejlesztőinek munkáját, szeretné kikérni a véleményeteket: tudtatok-e az ORES-ről (ha nem is ezen a néven, de magáról a funkcióról)? Hasznosnak találtátok-e? Észrevettetek-e problémákat? Használtok-e más ORES-t felhasználó eszközt a friss változtatásokon / figyelőlistán túl?

Groceryheist angolul beszél, de válaszolhattok magyarul is, és lefordítom. --Tgrvita 2019. június 18., 11:57 (CEST)

Én nem tudtam róla, hogy van ilyen, és ahogy látom, huwikin csak @Hkoala: telepítette. Xia Üzenő 2019. június 18., 15:37 (CEST)

Nem látok belőle semmit, vagy azért mert utálom a fejlettebb friss változtatásokat, és a régit használom, vagy pedig azért, mert nem vagyok járőr. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2019. június 18., 16:50 (CEST)

Nekem nincs járőrbitem, de színezem a szerkesztéseket. A legvalószínűbb vandalizmusokat szépen észreveszi – alkalmanként át is szoktam nézni őket az FV-n, azonban ezt kiölték belőlem –, jelen formájában viszont az eszköznek számunkra nincs gyakorlati haszna; amíg nem használjuk fel automatikusan az így nyert információt (pl. AF változó képben), nem nyújt többet egy informatív színezőnél. Bencemac A Holtak Szószólója 2019. június 18., 17:18 (CEST)

Szerintem több szerkesztőnél is be lehet kapcsolva, például nálam is be van, nem tudom Teemeah hol nézte, hogy kik használják.
Nagyjából azt csinálja, ami várható volt tőle: a durva vandalizmusokat (pl. értelmetlen karaktersor) színes (piros) pöttyel jelzi (néha kettővel is).
Alapból nem lett bekapcsolva mindenkinél? Mert ha nem, akkor nincs igazán kihasználva ez a segédeszköz.
Ha már a fejlesztés szóba került: lehetne úgy tanítani a programot, hogy az általa jelölt állapotot minősíteni lehetne ("jó / nem jó"). misibacsi*üzenet 2019. június 18., 17:21 (CEST)
@Misibacsi: a Wikipédia:Osztályozás/Résztvevők oldal alján lévő linken néztem. Sajnos nekem a magyar oldalról nem derül ki, hogy hol és hogyan kéne ezt bekapcsolni, egyébként... Xia Üzenő 2019. június 18., 18:21 (CEST)

@Teemeah:

Az a lista nem jó. A segédeszközt a "Beállítások"-nál lehet bekapcsolni: Friss változtatások, és Figyelőlista szakaszokban (Revision és Döntési küszöb a kulcsszavak).

Ne csodálkozzunk, ha kevés róla a visszajelzés, ha csak pár szerkesztő tud róla, és még kevesebben használják. Szerintem alapból be kellene kapcsolni, semmiféle bajt nem okoz (legfeljebb "csúnya a piros pötty"). Hetekig kínlódtam a tanításával, úgyhogy legyetek szívesek bekapcsolni. Vigyor misibacsi*üzenet 2019. június 18., 18:52 (CEST) misibacsi*üzenet 2019. június 18., 18:52 (CEST)

Én most bekapcsoltam, de jó lenne frissíteni azt a leírást, mert az oldalon meg a dokumentációban minden technikai detail szerepel, csak az nem, hol lehet bekapcsolni. Xia Üzenő 2019. június 18., 21:06 (CEST)

Wow! Thank you everyone for your responses. I hope that I'm able to understand you well enough through Google Translate, so I'm going to ask some questions to check.
 • It sounds like the feature to highlight potentially bad edits is not enabled by default on your wiki. Is that right?
 • It also sounds like many of you (such as @Xia: and @Misibacsi: were not even aware that the feature had been released. Correct?
 • I have a hard time understanding @Bencemac:'s comment. It sounds like they are saying that just highlighting suspect edits isn't that useful.
 • Are you interested in having the highlighting turned on by default on Hungarian Wikipedia? If so then I can help find out how to make that happen.
Thank you again for participating! Groceryheist vita 2019. június 19., 00:54 (CEST)
I find this scoring useful but without an automatic method (e.g. an Abuse Filter variable), we cannot use the full capacity of the gadget. For example, on the English Wikipedia there are bots patrolling edits and if they hit a rate (so they are vandal edits), the bots instantly revert them. I would wish something like this. Bencemac A Holtak Szószólója 2019. június 19., 08:16 (CEST)
misibacsi did most of the training for the classifier, actually (thanks!). Xia and Hkoala said they are not using it / aren't aware. I'll look into defaults and usage stats over the weekend. --Tgrvita 2019. június 19., 13:41 (CEST)

@Groceryheist: I tried it yesterday but I don't think I have enough feedback yet about the function. Initially what I noticed is that if I filter for the red edits, it gives me edits that have already been patrolled by others, too. So edits that have been reviewed and/or reverted by other patrollers. I had to switch on an extra filter to only show me unpatrolled bad edits. That's my first impression. I need to use it some more to develop a better understanding of how it works. And yes, I think most of us were not aware of this function. (Misibacsi was and is using it. Google translate is not very reliable with Hungarian grammar.) Xia Üzenő 2019. június 19., 08:46 (CEST)

Készítettem valami minimális leírást: Wikipédia:Osztályozás/Járőrözés. A hétvégén csinálok statisztikákat, hogy hányan használják. @Misibacsi: egyszer majd lesz automatikus visszajelzés / tanítás (ez a JADE), egyelőre a Wikipédia:Osztályozás/Hibák oldalon lehet gyűjteni a hibákat. --Tgrvita 2019. június 19., 13:41 (CEST)

Rémlett valami egy második tanítási fázisról, ez lesz az. misibacsi*üzenet 2019. június 19., 16:43 (CEST)
mysql:[email protected] [huwiki]> SELECT up_property, up_value, count(*) FROM user_properties JOIN user ON user_id = up_user WHERE up_property IN ('ores-damaging-flag-rc', 'oresHighlight') AND user_touched > '20190520000000' GROUP BY up_property, up_value;
+------------------------------+----------+----------+
| up_property         | up_value | count(*) |
+------------------------------+----------+----------+
| ores-damaging-flag-rc    | 1    |    18 |
| oresHighlight        | 1    |    13 |
+------------------------------+----------+----------+

vagyis (az elmúlt 30 napban aktív szerkesztők közül) 18-an kapcsolták be a hagyományos friss változtatásokra és 13-an a hagyományos figyelőlistára (a nem hagyományos listák valószínűleg máshogy tárolják a beállításaikat), és mindkettőnél a kikapcsolt az alapbeállítás. --Tgrvita 2019. június 20., 11:31 (CEST)

Nálam is fut, eddig hasznosnak látom. Ogodej vitalap 2019. június 20., 12:33 (CEST)

ORES osztályozások felülvizsgálata

Sziasztok,

ahogy korábban említettem, szeretnénk a bevezetése óta eltelt másfél év tapasztalatai alapján tesztelni, mennyire bizonyult precíznek az ORES, ehhez kérem a segítségeteket. Ha az osztályozások viszonylag megbízhatónak és elfogulatlannak bizonyulnak, a fenti visszajelzések alapján érdemes alapértelmezetten bekapcsolni mindenkinek (de legalább minden járőrnek); illetve a teszt eredményeit az ORES továbbtanítására is felhasználják majd.

A felülvizsgálat a következőképpen zajlik: menjetek a [labels.wmflabs.org] oldalra, engedélyezzétek a felhasználónevetekhez való hozzáférést, amikor az oldal kéri (ez csak annyit jelent, hogy az osztályozó eszköz megtudja, mi a felhasználónevetek), kattintsatok a "munkaadag lekérése" gombra, és értékeljétek az ezután mutatott 50 szerkesztést, hogy rontott-e a módosított lap minőségén, illetve ha igen, akkor rosszindulatúnak vagy csak ügyetlenkedésnek tűnik. Ez kb. fél-egy óra, összesen 500 értékelést kell elvégezni, tehát ha tizen megcsináljátok, meg is vagyunk.

A felülvizsgálat hasznosabb, ha független az ereditől, nem ugyanazokat a véleményalkotási szokásokat tükrözi, ezért azt kérném, hogy aki az eredeti betanításban jelentős mértékben részt vett, az a mostaniban ne tegye. A "jelentős mértéket" első körben 100 vagy több értékelés elvégzéseként definiálnám, aztán majd meglátjuk, működőképes-e így. Úgyhogy egylőre megkérném Misibacsit, Balint36-it, Tacsipacsit, Csigabit, Hkoalát, Nyiffit és Rodrigót (és magamat) hogy a betanításban ne vegyen részt.

Ping azoknak, akik feliratkoztak segítőnek vagy részt vettek az előző betanításban: @Slemi, Regasterios, Texaner, Mamkókajmen, Burumbátor, Grin, Csuja: @Alensha, Ogodej, Trevor, XXLVenom999, Apród, Samat, Bdamokos: @EniPort, Karmela, Hirannor:

Köszönöm mindenkinek a segítséget! --Tgrvita 2019. július 4., 11:51 (CEST)

Lehet, hogy én vagyok béna, de nekem csak piros betűs, angol nyelvű szövegek jelennek meg. Mit értékeljek én ezeken? – Regasterios vita 2019. július 4., 20:45 (CEST)

„Nem sikerült betölteni a(z) „damaging_and_goodfaith” űrlapot: $2” Chrome, Linux alatt. Alensha 2019. július 4., 20:51 (CEST)

Nekem sem Win10 alatt (Opera) Ogodej vitalap 2019. július 4., 21:33 (CEST)

Dettó (Firefox ESR, Linux). A konzolon kapok egy gyönyörű veremnyomkövetést, csak azt felejti el megemlíteni, hogy mi a hiba…

[email protected]://labels.wmflabs.org/static/gadget/packed.js?1f62b555:143:139
[email protected]://labels.wmflabs.org/static/gadget/packed.js?1f62b555:137:1167
Workspace.prototype.loadWorkset/</<@https://labels.wmflabs.org/static/gadget/packed.js?1f62b555:137:183
[email protected]://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:3094:10
[email protected]://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:3206:7
Deferred/</deferred[tuple[0]]@https://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:3296:5
Server.prototype.request/<@https://labels.wmflabs.org/static/gadget/packed.js?1f62b555:115:434
[email protected]://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:3094:10
[email protected]://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:3206:7
[email protected]://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:8259:5
callback/<@https://tools-static.wmflabs.org/cdnjs/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.js:8600:9

Az még gyanús, hogy a [labels.wmflabs.org] URL-ről próbál JavaScriptet letölteni (valószínűleg Wikipédia akart lenni labels.wmflabs.org helyett). – Tacsipacsi vita 2019. július 4., 22:15 (CEST)

Képernyőkép Opera, Edge böngészővel
Képernyőkép Chrome, Firefox böngészővel

Nekem délután működött, átnéztem egy csomagot (MacOS, Safari). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2019. július 5., 01:08 (CEST)

Jeleztem a hibát. --Tgrvita 2019. július 5., 14:29 (CEST)

Valamivel közelebb vagyunk, megengedi a munkaadag lekérését, azonban a dobozkák, amiben a cikkek lehetnek(?) üresek. Ogodej vitalap 2019. július 10., 13:58 (CEST)

Teljesen nem lehet rossz (vagy legalábbis nem mindenkinek), mert már 470 fölött járunk. --Tgrvita 2019. július 11., 00:23 (CEST)

Hát attól még nem tudok letölteni munkaadagot. Lehet, hogy nálam van a hiba, de nem tudom mi. Íme a képernyőképek: Ogodej vitalap 2019. július 11., 06:55 (CEST)

@Tgr: Végeztünk, a hátramaradt rekordok már nem elérhetők (törölt szerkesztések, revdel). Mi következik? Bencemac A Holtak Szószólója 2019. július 11., 09:21 (CEST)

Még annyit a problémához, hogy ha jól emlékszem, tavaly gond nélkül tudtam feldolgozni munkacsomagokat, most meg nem. Ogodej vitalap 2019. július 11., 16:17 (CEST)

Figyeljünk egy névre!

Pure NZ (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) helyesírási javításainak (kedvence a szavak összerántása) nagyobbik része téves. S voltak köztük, amelyeket már ellenőrzötté is tettünk. – Vépi vita 2019. július 8., 18:54 (CEST)

Ellenőrzés

Kérem jóváhagyni a változtatásokat a Jacques Pierre Brissot (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikkben. Köszönöm. Tulipanos vita 2019. július 12., 19:30 (CEST)

@Tulipanos: te miért nem vagy járőr? CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. július 12., 19:38 (CEST)

@Csigabi: a vele járó stresszt és a felelősséget nem vállalom... Tulipanos vita 2019. július 12., 19:50 (CEST)

@Tulipanos: kár. Ha jelentkeznél, én biztosan támogatnálak. CsigabiSpiral jel.jpgitt a házam 2019. július 12., 19:54 (CEST)

Köszönöm a bizalmat, de maradnék egyszerű szerkesztő. Tulipanos vita 2019. július 12., 19:55 (CEST)

Új cikk ellenőrzésre vár (1)

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaNapkirály postaláda 2019. július 14., 09:55 (CEST)

Szép esős időt a járőröknek! A Wales hercegeinek listája című cikket több mint egy napja hoztam létre, de azóta senki sem járt ott. Csak azért szólok, hogy minél hamarabb ellenőrzött legyen. Köszönöm! – Napkirály postaláda 2019. július 13., 16:50 (CEST)

Edvárd miért nem Eduárd (ahogy szócikkekben van)? Wikizoli vita 2019. július 13., 16:54 (CEST)

Eduárd? Én egyáltalán nem értek ezzel egyet az Edvárd. Ahogy láttam az ilyen nevű angol királyok szócikkeinél régebben Edvárdként szerepelt, és valaki talált egy forrást ahol Eduárdként szerepelt és azonnal átnevezte az egész szócikket. Az iskolámban volt egy Edvárd nevű diák, aki pont így írta a nevét. Szóval én hülyeségnek tartom az Eduárdot. – Napkirály postaláda 2019. július 13., 17:08 (CEST)

Van forrásod az Edvárdra? Gondolod, hogy az iskolatársad neve elég? Keress történelemkönyveket forrásnak! Wikizoli vita 2019. július 13., 17:18 (CEST)

@Napkirály: Mindegy, hogy Te minek tartod, szabályaink szerint minden király/királynő nevét magyar formában adjuk meg. Tehát Eduárd. Ha változtatást akarsz, ki kell menned és meg kell szavaztatnod. – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 13., 17:20 (CEST)

@Burumbátor: Igazad van. Szavazást indítok a kocsmafalon. – Napkirály postaláda 2019. július 13., 17:33 (CEST)

Lásd: [1], ezt kellene módosítani. Jó szerencsét! – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 13., 17:38 (CEST)

Én nem értek ezekhez a nevekhez, de a saját wikipédiánk szerint Edvárd az Edward magyar változata. A szócikk szerint az Eduárd az Edvárd német alakváltozata. Eszerint nem kell ehhez irányelvmódosítás, hanem éppen az érvényes irányelvet kellene betartanunk. – Dodi123 vita 2019. július 13., 18:09 (CEST)

@Dodi123: Igazad van. Azért örülnék egy kis támogatásnak. Ha támogatod megköszönöm. – Napkirály postaláda 2019. július 13., 18:15 (CEST)

Most gondolom akkor tudják ellenőrizni a járőrök, amikor lezajlott a megvitatás a kocsmafalon. – Napkirály postaláda 2019. július 13., 19:26 (CEST)

Már a vita lezajlott. Most már jó lenne ellenőrzött lappá tenni. Köszönöm. – Napkirály postaláda 2019. július 14., 08:21 (CEST)

Nem lehet ellenőrzötté tenni, hiszen nyilvánvaló irányelvsértésekkel van tele: hemzseg benne egy "Edvárd" nevű szó. És még egyszer: lassíts, ne próbálj másokat pattogtatni. Nem elegáns. – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 14., 08:23 (CEST)

Akkor át kell gondolom változtatni Eduárddá. De engem erre senki ne kérjen! – Napkirály postaláda 2019. július 14., 08:26 (CEST)

Én is így gondolom. És nem láttam, hogy bárki kért volna erre... – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 14., 08:28 (CEST)

Át változtattam a neveket, de nem szívesen csináltam. – Napkirály postaláda 2019. július 14., 09:51 (CEST)

Nagyon szép lett a cikk, ellenőriztem. – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 14., 10:26 (CEST)

És még valami. Azon gondolkoztam, hogy a VI. Henrik volt -e walesi herceg. Nem voltam biztos benne, ezért nem tettem ki őt, mivel 1 évesen lépett trónra apja, V. Henrik halála után. Te mit gondolsz Burumbátor? – Napkirály postaláda 2019. július 14., 10:33 (CEST)

Hát erről semmit nem gondolok. Nem ismerem ezt a történelmi korszakot Walesben (sem), úgyhogy az ilyen kérdésekben nem tudok válaszolni. – Burumbátor Súgd ide! 2019. július 14., 11:41 (CEST)

Peadar, ahogy nézem úgy szereti a történelmet, mint én. Meg kérdezem tőle is. – Napkirály postaláda 2019. július 14., 11:50 (CEST)

Cikk ellenőrzés

Üdv. Valaki le tudná ellenőrizni ezt a cikket ? Magyarország csatlakozása az euróövezethez. Köszönöm szépen. – TomFZ67 vita 2019. július 13., 20:53 (CEST)

Nem kell ide felírni a cikkeket. A járőrök folyamatosan dolgoznak, majd odaérnek és megnézik. Xia Üzenő 2019. július 13., 20:54 (CEST)

Hát, én már láttam mostanában egy jó pár olyan szócikket, ami már legalább kettő-három hónapja vár ellenőrzésre. – Napkirály postaláda 2019. július 23., 08:19 (CEST)

Anon vandál

Szervusztok! Szeretnék kérni egy visszaállítást a Rio Grande do Norte (hadihajó) (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) szócikkre az utolsó három szerkesztésre vandalizmus miatt. - Llz78 vita 2019. július 18., 18:02 (CEST)

@Balint36: Köszönöm! - Llz78 vita 2019. július 18., 20:37 (CEST)

Alphabetic numeral system

Sziasztok, az angol verzióban létrehoztam az Alphabetic numeral system szócikket, de nincs hozzá wikidata item, így nem tudom összekapcsolni a magyar Alfabetikus számírásrendszerrel. Tudtok segíteni?– Gömb Adél vita 2019. július 20., 09:10 (CEST)

Kész. – Dodi123 vita 2019. július 20., 11:11 (CEST)

Teljesen ellenőrizetlen

Kedves járőrök, létezik, hogy ez két éve, a születése óta nem volt ellenőrizve? Élő... – Pagony foxhole 2019. július 23., 00:06 (CEST)

Igen, létezhet, sajnos még azt sem lehet mondani, hogy nem látta járőr, mert látta, javított is benne, csak épp nem ellenőrizte le. Ennek ellenére azért a cikk a születése pillanatától látható mindenki számára. Néha elindítok egy "sohajárőrnemláttacikkek" ellenőrzését célzó kampányt, de nagyon lassan halad. Ráadásul ezek nem időrendben vannak (bár jeleztem már, hogy jó lenne sorba rakni idő szerint, hogy legalább a régebbiek fogyjanak először, de valamiért ez nem lehetséges). Az elavult lapoknál is nagy az elmaradás (138 nap). Ogodej vitalap 2019. július 23., 11:40 (CEST)

@Ogodej: Itt vannak a legalább két évesek időrendi sorrendben. Sajnos, linket nem tudok tenni rá. – Trevor vita 2019. július 23., 16:24 (CEST)

(kinyitható doboz)
 1. Kovács József Hontalan ‎ (5 813 bájt) (történet) (2 734 nap) (kész)
 2. Református templom (Mezőkovácsháza) ‎ (4 098 bájt) (történet) (1 436 nap)
 3. Magyar–horvát határzár ‎ (2 737 bájt) (történet) (1 372 nap)
 4. SZEnergy Team ‎ (10 689 bájt) (történet) (1 363 nap)
 5. Natalia Tena ‎ (9 018 bájt) (történet) (1 344 nap)
 6. Nethuszár ‎ (2 114 bájt) (történet) (1 340 nap)
 7. Online többjátékos csatamező ‎ (6 171 bájt) (történet) (1 336 nap)
 8. Márfy Gabriella ‎ (2 940 bájt) (történet) (1 319 nap)
 9. Rasch-modell ‎ (13 832 bájt) (történet) (1 315 nap)
 10. Tűzmegelőzés ‎ (1 190 bájt) (történet) (1 312 nap)
 11. Magyar Néphadsereg 105. Honi Légvédelmi Rakétaezred ‎ (3 262 bájt) (történet) (1 298 nap)
 12. MH 63. Budai Nagy Antal Gépesített Lövészdandár ‎ (2 876 bájt) (történet) (1 292 nap)
 13. Shipibo-Conibo indiánok ‎ (5 062 bájt) (történet) (1 288 nap)
 14. Nyolc áramkörös tudat-modell ‎ (15 195 bájt) (történet) (1 286 nap)
 15. MH 66. Puskás Tivadar Híradó Zászlóalj ‎ (2 461 bájt) (történet) (1 270 nap)
 16. MH 14. Thúry György Gépesített Lövészdandár ‎ (2 256 bájt) (történet) (1 269 nap)
 17. MH Tapolcai Kiképző Központ ‎ (12 105 bájt) (történet) (1 269 nap)
 18. MH 31. Hunyadi János Gépesített Lövészdandár ‎ (6 700 bájt) (történet) (1 267 nap)
 19. MN 33. Gépesített Lövészdandár ‎ (3 706 bájt) (történet) (1 258 nap)
 20. MN 4. Gépesített Lövészhadosztály ‎ (5 038 bájt) (történet) (1 252 nap)
 21. MH 65. Damjanich János Gépesített Lövészdandár ‎ (7 685 bájt) (történet) (1 232 nap)
 22. Neticle ‎ (3 452 bájt) (történet) (1 230 nap)
 23. Sirai Júszuke ‎ (4 820 bájt) (történet) (1 214 nap)
 24. Regőczi István ‎ (6 751 bájt) (történet) (1 210 nap)
 25. Műszer Automatika Kft. ‎ (16 406 bájt) (történet) (1 196 nap)
 26. Ordo Templi Orientis ‎ (20 326 bájt) (történet) (1 191 nap)
 27. Terrorizmus az Európai Unióban ‎ (4 983 bájt) (történet) (1 191 nap)
 28. Társas serkentés ‎ (3 154 bájt) (történet) (1 190 nap)
 29. Tóth Gábor Attila ‎ (8 260 bájt) (történet) (1 188 nap)
 30. Társas elkötelezettség normája ‎ (3 750 bájt) (történet) (1 186 nap)
 31. Szaniter ‎ (1 701 bájt) (történet) (1 184 nap)
 32. Megújuló források dilemmája ‎ (2 796 bájt) (történet) (1 183 nap)
 33. Szekanecz Zoltán ‎ (6 022 bájt) (történet) (1 183 nap)
 34. Számítógépes csalás ‎ (6 451 bájt) (történet) (1 183 nap)
 35. Légió sorozat ‎ (2 319 bájt) (történet) (1 181 nap)
 36. Tükörkép-gondolkodás ‎ (4 085 bájt) (történet) (1 179 nap)
 37. Linkkampány ‎ (4 030 bájt) (történet) (1 172 nap)
 38. Szolgáltatásmarketing ‎ (7 348 bájt) (történet) (1 172 nap)
 39. Otto Stockmayer ‎ (15 328 bájt) (történet) (1 168 nap)
 40. Szijártó István ‎ (3 580 bájt) (történet) (1 167 nap)
 41. Online kérdőív ‎ (4 767 bájt) (történet) (1 165 nap)
 42. Patrick Blondeau ‎ (3 382 bájt) (történet) (1 163 nap)
 43. Salix alba ’Minaret’ ‎ (1 481 bájt) (történet) (1 156 nap)
 44. Szilágyi Imre (filozófus) ‎ (3 319 bájt) (történet) (1 153 nap)
 45. Programmatic buying ‎ (1 811 bájt) (történet) (1 150 nap)
 46. Thematikus szerep ‎ (5 249 bájt) (történet) (1 150 nap)
 47. Savanyúságot szabályozó anyagok ‎ (2 387 bájt) (történet) (1 141 nap)
 48. Nagyboldogasszony-kápolna (Csíkszentgyörgy) ‎ (5 678 bájt) (történet) (1 139 nap)
 49. Shadow a sündisznó ‎ (7 867 bájt) (történet) (1 138 nap)
 50. Rózsa Tünde ‎ (6 026 bájt) (történet) (1 136 nap)
 51. Utry Attila ‎ (7 293 bájt) (történet) (1 134 nap)
 52. Németh András (pedagógus) ‎ (53 036 bájt) (történet) (1 132 nap)
 53. Tipton Eyeworks ‎ (9 195 bájt) (történet) (1 132 nap)
 54. Uborka (Spongyabob Kockanadrág) ‎ (3 862 bájt) (történet) (1 130 nap)
 55. Túrterebesi Bubo tanösvény ‎ (5 808 bájt) (történet) (1 129 nap)
 56. Webuni ‎ (3 538 bájt) (történet) (1 127 nap)
 57. ValóságShokk ‎ (1 892 bájt) (történet) (1 124 nap)
 58. PhotoFiltre Studio ‎ (26 276 bájt) (történet) (1 115 nap)
 59. MySPIRIT Egészségprogram ‎ (7 289 bájt) (történet) (1 114 nap)
 60. Naturmed Hotel Carbona ‎ (7 687 bájt) (történet) (1 114 nap)
 61. Spirit Hotel Thermal Spa ‎ (6 678 bájt) (történet) (1 111 nap)
 62. Szepes András ‎ (4 365 bájt) (történet) (1 111 nap)
 63. Super Sentai ‎ (4 340 bájt) (történet) (1 105 nap)
 64. Patkó Éva ‎ (2 430 bájt) (történet) (1 100 nap)
 65. Nagyfai-dűlő ‎ (3 209 bájt) (történet) (1 095 nap)
 66. Naga-dinasztia ‎ (3 504 bájt) (történet) (1 094 nap)
 67. Nyilasmár-dűlő ‎ (4 374 bájt) (történet) (1 094 nap)
 68. Rózsakereszt Templomának Rendje ‎ (4 819 bájt) (történet) (1 094 nap)
 69. Ranthambhauri Csohan-dinasztia ‎ (22 166 bájt) (történet) (1 093 nap)
 70. Mitja Žganec ‎ (5 364 bájt) (történet) (1 087 nap)
 71. Németh Andor (sportvezető) ‎ (3 186 bájt) (történet) (1 087 nap)
 72. Torredembarra és Creixell ‎ (5 608 bájt) (történet) (1 087 nap)
 73. Török Katalin (játékvezető) ‎ (6 799 bájt) (történet) (1 087 nap)
 74. Török László (erdőmérnök) ‎ (3 394 bájt) (történet) (1 087 nap)
 75. Vintage TV ‎ (2 199 bájt) (történet) (1 086 nap)
 76. Maria Persson ‎ (4 348 bájt) (történet) (1 083 nap)
 77. Moór Jenő ‎ (3 697 bájt) (történet) (1 083 nap)
 78. Nicolas Danos ‎ (5 538 bájt) (történet) (1 083 nap)
 79. Therese Sagno ‎ (6 085 bájt) (történet) (1 083 nap)
 80. Mabel Katz ‎ (5 143 bájt) (történet) (1 082 nap)
 81. Pösztinger Nándor ‎ (3 582 bájt) (történet) (1 082 nap)
 82. Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért ‎ (8 055 bájt) (történet) (1 079 nap)
 83. Miriam Leon (játékvezető) ‎ (4 433 bájt) (történet) (1 076 nap)
 84. Rachel Woo ‎ (4 231 bájt) (történet) (1 076 nap)
 85. Szalay-Berzeviczy András ‎ (6 810 bájt) (történet) (1 074 nap)
 86. Tom DeLonge ‎ (12 933 bájt) (történet) (1 073 nap)
 87. Puskás István ‎ (2 880 bájt) (történet) (1 072 nap)
 88. Szoftverlicenc-audit ‎ (2 277 bájt) (történet) (1 072 nap)
 89. Ville Nevalainen ‎ (5 234 bájt) (történet) (1 072 nap)
 90. Pártos Gyula (tisztviselő) ‎ (2 410 bájt) (történet) (1 066 nap)
 91. Suzanne Morisset ‎ (7 944 bájt) (történet) (1 066 nap)
 92. League of Super Evil ‎ (1 172 bájt) (történet) (1 065 nap)
 93. Tokodi Dávid ‎ (4 320 bájt) (történet) (1 065 nap)
 94. Tyler Martin ‎ (1 995 bájt) (történet) (1 065 nap)
 95. Stacy-Ann Greyson ‎ (3 332 bájt) (történet) (1 064 nap)
 96. Sugár István (játékvezető) ‎ (2 886 bájt) (történet) (1 064 nap)
 97. Nemescsói András ‎ (9 426 bájt) (történet) (1 062 nap)
 98. Republic Group ‎ (3 846 bájt) (történet) (1 062 nap)
 99. Mohamed Hafez ‎ (5 379 bájt) (történet) (1 059 nap)
 100. Ullerich Ferenc ‎ (4 291 bájt) (történet) (1 058 nap)
 101. Maria Eugenia Rocco ‎ (7 548 bájt) (történet) (1 053 nap)
 102. Marina Wozniak ‎ (9 797 bájt) (történet) (1 053 nap)
 103. Pokémon – A népszerű tv-sorozat zenéje ‎ (3 001 bájt) (történet) (1 053 nap)
 104. Kígyósi Református Egyházközség ‎ (5 754 bájt) (történet) (1 052 nap)
 105. Rhona Daly ‎ (8 097 bájt) (történet) (1 052 nap)
 106. Roykó Béla ‎ (2 770 bájt) (történet) (1 052 nap)
 107. Mohammed Riyani ‎ (4 769 bájt) (történet) (1 050 nap)
 108. Ricardo Calabria ‎ (4 539 bájt) (történet) (1 050 nap)
 109. Szél Pál ‎ (6 646 bájt) (történet) (1 047 nap)
 110. Narvar állam ‎ (7 711 bájt) (történet) (1 045 nap)
 111. Szenes Piroska ‎ (2 246 bájt) (történet) (1 041 nap)
 112. Tower Prep ‎ (951 bájt) (történet) (1 037 nap)
 113. MK 10. Tábori Tüzérezred ‎ (7 098 bájt) (történet) (1 034 nap)
 114. Optogenetika ‎ (1 077 bájt) (történet) (1 033 nap)
 115. Warhammer 40 000: Dawn of War III. ‎ (1 953 bájt) (történet) (1 028 nap)
 116. Lee Salk ‎ (4 527 bájt) (történet) (1 027 nap)
 117. Szabó Kálmán Tehetségprogram ‎ (4 449 bájt) (történet) (1 027 nap)
 118. Szkíták a Bibliában ‎ (12 303 bájt) (történet) (1 027 nap)
 119. Rákóczitanya ‎ (1 924 bájt) (történet) (1 026 nap)
 120. Power Rangers évadok és rangerek ‎ (5 977 bájt) (történet) (1 025 nap)
 121. Névjegykártya ‎ (12 148 bájt) (történet) (1 021 nap)
 122. MK 6. Nagy Lajos király Gyalogezred ‎ (6 183 bájt) (történet) (1 020 nap)
 123. Orczi Géza ‎ (6 617 bájt) (történet) (1 017 nap)
 124. Mdm2 ‎ (1 119 bájt) (történet) (1 011 nap)
 125. Lejtényi András ‎ (5 706 bájt) (történet) (1 006 nap)
 126. Szeparációs-individuációs folyamat ‎ (3 163 bájt) (történet) (1 004 nap)
 127. Szemléltetés ‎ (8 320 bájt) (történet) (1 002 nap)
 128. Mozgási parallaxis ‎ (1 341 bájt) (történet) (1 001 nap)
 129. Modularista elmélet ‎ (2 906 bájt) (történet) (999 nap)
 130. Tim Guénard ‎ (2 026 bájt) (történet) (998 nap)
 131. Végrehajtó funkciók ‎ (4 233 bájt) (történet) (998 nap)
 132. Tudományháború ‎ (12 695 bájt) (történet) (997 nap)
 133. Világjáték ‎ (3 968 bájt) (történet) (996 nap)
 134. Objektivitás ‎ (3 942 bájt) (történet) (995 nap)
 135. Sivatagi halálkígyó ‎ (1 045 bájt) (történet) (994 nap)
 136. Vladimir Khavinson ‎ (3 153 bájt) (történet) (994 nap)
 137. Mary Ann Bevan ‎ (4 099 bájt) (történet) (992 nap)
 138. Online Demokrácia Activity ‎ (4 068 bájt) (történet) (988 nap)
 139. Rádió Smile ‎ (2 781 bájt) (történet) (988 nap)
 140. Schmidt József (malommérnök) ‎ (1 806 bájt) (történet) (982 nap)
 141. Szabad morféma ‎ (744 bájt) (történet) (981 nap)
 142. Margit Occhiena ‎ (8 836 bájt) (történet) (979 nap)
 143. Societas Rosicruciana in Anglia ‎ (3 801 bájt) (történet) (979 nap)
 144. Szebik Imre ‎ (2 819 bájt) (történet) (979 nap)
 145. RTL Group ‎ (912 bájt) (történet) (978 nap)
 146. Rátai Dániel ‎ (5 790 bájt) (történet) (978 nap)
 147. PSA-csoport ‎ (3 623 bájt) (történet) (977 nap)
 148. Paschal Beverly Randolph ‎ (9 491 bájt) (történet) (977 nap)
 149. MOHA Magazin ‎ (2 923 bájt) (történet) (976 nap)
 150. Számlavázlat-kivonat ‎ (707 bájt) (történet) (973 nap)
 151. Szübotai csata ‎ (4 393 bájt) (történet) (973 nap)
 152. Regina (énekesnő) ‎ (1 973 bájt) (történet) (971 nap)
 153. Rémkölykök – Z.É.R.Ó. hadművelet ‎ (1 745 bájt) (történet) (971 nap)
 154. Soulfly ‎ (2 452 bájt) (történet) (971 nap)
 155. Narancsbőr – Az Orbán-vagyonok nyomában ‎ (2 591 bájt) (történet) (970 nap)
 156. Megtérülési idő ‎ (572 bájt) (történet) (969 nap)
 157. Melioráció ‎ (41 897 bájt) (történet) (969 nap)
 158. Sonny Liston ‎ (2 086 bájt) (történet) (969 nap)
 159. To the Rats and Wolves ‎ (2 019 bájt) (történet) (967 nap)
 160. The Food Lab ‎ (3 884 bájt) (történet) (966 nap)
 161. Vizsolyi kőfejtő ‎ (1 923 bájt) (történet) (965 nap)
 162. Móricz János ‎ (5 863 bájt) (történet) (964 nap)
 163. Reklámok női képe ‎ (3 181 bájt) (történet) (964 nap)
 164. Tóth Géza (rádiós) ‎ (2 294 bájt) (történet) (963 nap)
 165. Mulató-hegy ‎ (7 217 bájt) (történet) (962 nap)
 166. Somogyi-Tóth Dániel ‎ (3 938 bájt) (történet) (962 nap)
 167. Sötét árvák ‎ (8 368 bájt) (történet) (962 nap)
 168. Rugalmas foglalkoztatás ‎ (9 277 bájt) (történet) (961 nap)
 169. Stormtroopers of Death ‎ (3 594 bájt) (történet) (960 nap)
 170. Mos Def ‎ (3 533 bájt) (történet) (959 nap)
 171. Prágai András ‎ (4 112 bájt) (történet) (959 nap)
 172. Sacred Reich ‎ (1 585 bájt) (történet) (959 nap)
 173. Sealab 2020 ‎ (1 147 bájt) (történet) (959 nap)
 174. Type O Negative ‎ (1 984 bájt) (történet) (959 nap)
 175. Vio-lence ‎ (1 495 bájt) (történet) (959 nap)
 176. OEEC ‎ (2 726 bájt) (történet) (958 nap)
 177. Pagani (autómárka) ‎ (1 538 bájt) (történet) (958 nap)
 178. Starship ‎ (1 753 bájt) (történet) (958 nap)
 179. Thompson Twins ‎ (1 342 bájt) (történet) (958 nap)
 180. Nobilis Márton ‎ (5 294 bájt) (történet) (957 nap)
 181. Petrovácz István ‎ (3 658 bájt) (történet) (957 nap)
 182. Meskó Ilona ‎ (3 669 bájt) (történet) (945 nap)
 183. Szijártó Zsolt ‎ (7 218 bájt) (történet) (945 nap)
 184. Nagy Lóránt ‎ (9 950 bájt) (történet) (943 nap)
 185. Világrahozott köldöksérv ‎ (1 059 bájt) (történet) (936 nap)
 186. Nándori József ‎ (6 147 bájt) (történet) (934 nap)
 187. TT (kártyajáték) ‎ (2 687 bájt) (történet) (930 nap)
 188. Rumini és a négy jogar ‎ (12 643 bájt) (történet) (925 nap)
 189. Pannon Bormíves Céh ‎ (5 679 bájt) (történet) (923 nap)
 190. Számítógépes zeneszerzés ‎ (10 704 bájt) (történet) (919 nap)
 191. Nemere II. ‎ (6 933 bájt) (történet) (914 nap)
 192. Public Image Ltd ‎ (2 122 bájt) (történet) (914 nap)
 193. Spyware Terminator ‎ (1 437 bájt) (történet) (914 nap)
 194. VHS-C ‎ (4 019 bájt) (történet) (914 nap)
 195. Oedipus rex (opera) ‎ (4 530 bájt) (történet) (911 nap)
 196. Sovány Vegasz ‎ (1 349 bájt) (történet) (911 nap)
 197. Mélyvíz (rajzfilm) ‎ (2 564 bájt) (történet) (910 nap)
 198. Pioneer Ufo JXD509 ‎ (682 bájt) (történet) (909 nap)
 199. Magyarország erősödik ‎ (3 204 bájt) (történet) (908 nap)
 200. MTV Unplugged ‎ (1 493 bájt) (történet) (907 nap)
 201. Rise FM ‎ (1 236 bájt) (történet) (907 nap)
 202. The Backyardigans ‎ (1 443 bájt) (történet) (907 nap)
 203. Unfabulous ‎ (1 485 bájt) (történet) (907 nap)
 204. Shane Walsh ‎ (1 090 bájt) (történet) (906 nap)
 205. Sissi – Az ifjú császárné ‎ (2 556 bájt) (történet) (905 nap)
 206. The Last Full Measure ‎ (698 bájt) (történet) (905 nap)
 207. Ne ingereld az egeret ‎ (2 230 bájt) (történet) (903 nap)
 208. Quick clay ‎ (11 186 bájt) (történet) (902 nap)
 209. Redukált tömeg ‎ (2 882 bájt) (történet) (902 nap)
 210. Shi Cheng ‎ (4 385 bájt) (történet) (902 nap)
 211. Mihail Gavrilovics Atamanov ‎ (3 811 bájt) (történet) (900 nap)
 212. Varkoly László ‎ (14 077 bájt) (történet) (900 nap)
 213. Sánta kutya (film) ‎ (5 024 bájt) (történet) (899 nap)
 214. Timothy Adams ‎ (3 440 bájt) (történet) (895 nap)
 215. The Odyssey (Belau-album) ‎ (5 399 bájt) (történet) (894 nap)
 216. Résfal ‎ (4 696 bájt) (történet) (893 nap)
 217. Saša Janković ‎ (16 764 bájt) (történet) (893 nap)
 218. Szakállolaj ‎ (4 224 bájt) (történet) (893 nap)
 219. Munkavédelmi képviselő ‎ (22 961 bájt) (történet) (892 nap)
 220. Lucas Hedges ‎ (5 031 bájt) (történet) (891 nap)
 221. Szilasy György ‎ (4 440 bájt) (történet) (890 nap)
 222. Marathon (Neoton-album) ‎ (2 297 bájt) (történet) (886 nap)
 223. Neoton Disco ‎ (2 333 bájt) (történet) (886 nap)
 224. Lénárd Lajos ‎ (4 576 bájt) (történet) (884 nap)
 225. Pentóz-foszfát út ‎ (7 575 bájt) (történet) (884 nap)
 226. Petrusák János ‎ (10 145 bájt) (történet) (884 nap)
 227. Purin és pirimidin bioszintézis ‎ (14 145 bájt) (történet) (883 nap)
 228. Nemzeti sírkert ‎ (1 099 bájt) (történet) (880 nap)
 229. Sissi – Sorsdöntő évek ‎ (1 883 bájt) (történet) (880 nap)
 230. Lynn Stalmaster ‎ (7 304 bájt) (történet) (879 nap)
 231. Minimal techno ‎ (1 788 bájt) (történet) (879 nap)
 232. Penpan Sittitrai ‎ (2 726 bájt) (történet) (879 nap)
 233. My Turn ‎ (1 377 bájt) (történet) (878 nap)
 234. Nemzeti Radikális Köztársasági Párt ‎ (956 bájt) (történet) (878 nap)
 235. Rag’n’Bone Man ‎ (1 622 bájt) (történet) (878 nap)
 236. Roman Angéla ‎ (1 369 bájt) (történet) (878 nap)
 237. Mem Fox ‎ (3 682 bájt) (történet) (877 nap)
 238. Serégij Eugén ‎ (886 bájt) (történet) (877 nap)
 239. Munka Törvénykönyve ‎ (10 112 bájt) (történet) (875 nap)
 240. Szűcs Balázs ‎ (2 278 bájt) (történet) (875 nap)
 241. Váradi Monika Mária ‎ (5 055 bájt) (történet) (873 nap)
 242. Radomka ‎ (1 814 bájt) (történet) (872 nap)
 243. Stílustanácsadás ‎ (1 743 bájt) (történet) (872 nap)
 244. Takeucsi Dzsunko ‎ (742 bájt) (történet) (872 nap)
 245. Se veled, se nélküled (film, 2001) ‎ (5 278 bájt) (történet) (869 nap)
 246. Szulak Szivarak ‎ (22 091 bájt) (történet) (869 nap)
 247. Trinidad moruga scorpion ‎ (1 950 bájt) (történet) (869 nap)
 248. Wipeout 2097 ‎ (1 056 bájt) (történet) (869 nap)
 249. Oops! I Did It Again: The Best of Britney Spears ‎ (3 442 bájt) (történet) (868 nap)
 250. Playlist: The Very Best of Britney Spears ‎ (1 331 bájt) (történet) (868 nap)
 251. Shera Danese ‎ (2 860 bájt) (történet) (868 nap)
 252. The Essential Britney Spears ‎ (4 603 bájt) (történet) (868 nap)
 253. Latin igeragozás ‎ (1 006 bájt) (történet) (867 nap)
 254. Michel Desjoyeaux ‎ (5 483 bájt) (történet) (867 nap)
 255. Melodi Grand Prix 2017 ‎ (8 034 bájt) (történet) (866 nap)
 256. Steep (videojáték) ‎ (20 240 bájt) (történet) (866 nap)
 257. Massimiliano Caroletti ‎ (4 021 bájt) (történet) (865 nap)
 258. Szigorlat ‎ (719 bájt) (történet) (865 nap)
 259. Mleczna ‎ (1 979 bájt) (történet) (864 nap)
 260. Sükösd Tamás ‎ (5 797 bájt) (történet) (864 nap)
 261. Tóth István József ‎ (7 010 bájt) (történet) (864 nap)
 262. Me, Myself & I ‎ (11 862 bájt) (történet) (863 nap)
 263. Titanfall 2 ‎ (941 bájt) (történet) (863 nap)
 264. Szabad Választók Pártja ‎ (2 902 bájt) (történet) (862 nap)
 265. Szilágyi János (művész) ‎ (6 181 bájt) (történet) (862 nap)
 266. Słupski járás ‎ (5 151 bájt) (történet) (859 nap)
 267. Szerszámgépipari Művek Fejlesztő Intézete ‎ (3 619 bájt) (történet) (858 nap)
 268. Madang Fox FC ‎ (7 600 bájt) (történet) (856 nap)
 269. Tove Styrke ‎ (5 407 bájt) (történet) (856 nap)
 270. Tsf (kiterjesztés) ‎ (521 bájt) (történet) (856 nap)
 271. Pintér Tamás (politikus) ‎ (6 219 bájt) (történet) (855 nap)
 272. Szakáts-kastély ‎ (4 778 bájt) (történet) (855 nap)
 273. Országos Kulturális Digitalizációs Közfoglalkoztatási Program ‎ (9 850 bájt) (történet) (854 nap)
 274. Szociális érzékenyítés ‎ (11 062 bájt) (történet) (854 nap)
 275. Török Tivadar (festő) ‎ (3 281 bájt) (történet) (854 nap)
 276. MaNDA adatbázis ‎ (11 762 bájt) (történet) (853 nap)
 277. Michel Berger ‎ (2 835 bájt) (történet) (853 nap)
 278. Lightweight Directory Access Protocol ‎ (6 921 bájt) (történet) (852 nap)
 279. Röthler Balázs ‎ (3 760 bájt) (történet) (852 nap)
 280. Szakaki Júja ‎ (3 736 bájt) (történet) (851 nap)
 281. The Damned ‎ (2 592 bájt) (történet) (851 nap)
 282. Magyar Állatkertek Szövetsége ‎ (1 395 bájt) (történet) (850 nap)
 283. Madár-sziget (Szlovákia) ‎ (2 328 bájt) (történet) (849 nap)
 284. Szerb népi hősök ‎ (3 029 bájt) (történet) (849 nap)
 285. Pozsonyi kikötő ‎ (6 294 bájt) (történet) (848 nap)
 286. Onsanger-reláció ‎ (3 369 bájt) (történet) (847 nap)
 287. Második Kádár-kormány ‎ (9 150 bájt) (történet) (846 nap)
 288. Rend (mezőgazdaság) ‎ (1 084 bájt) (történet) (846 nap)
 289. Nyakas Gábor ‎ (2 770 bájt) (történet) (845 nap)
 290. N. Kovács Mária ‎ (3 295 bájt) (történet) (844 nap)
 291. Sgòr Gaoith ‎ (10 194 bájt) (történet) (843 nap)
 292. Pozsony trolibuszvonal-hálózata ‎ (3 193 bájt) (történet) (842 nap)
 293. Semleges bankügylet ‎ (718 bájt) (történet) (839 nap)
 294. Madüész szkíta király ‎ (7 993 bájt) (történet) (838 nap)
 295. Molnár Zsolt (labdarúgó, 1968) ‎ (2 789 bájt) (történet) (837 nap)
 296. Szilon-havas ‎ (5 653 bájt) (történet) (834 nap)
 297. Színes Magyarország Párt ‎ (1 868 bájt) (történet) (834 nap)
 298. Toastmasters ‎ (3 782 bájt) (történet) (834 nap)
 299. Sasok tava ‎ (3 956 bájt) (történet) (833 nap)
 300. Vonal menti hőátbocsátási tényező ‎ (719 bájt) (történet) (833 nap)
 301. Mijasita Júja ‎ (908 bájt) (történet) (832 nap)
 302. Rampur agár ‎ (1 018 bájt) (történet) (831 nap)
 303. Varga Csaba (katona) ‎ (11 106 bájt) (történet) (830 nap)
 304. Venganza ‎ (5 491 bájt) (történet) (830 nap)
 305. Nicolas Bay ‎ (7 909 bájt) (történet) (829 nap)
 306. Sorrow is a sage ‎ (2 011 bájt) (történet) (827 nap)
 307. Lego Mindstorms EV3 ‎ (4 785 bájt) (történet) (826 nap)
 308. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ‎ (6 208 bájt) (történet) (824 nap)
 309. Universal Esperanto Association ‎ (417 bájt) (történet) (824 nap)
 310. Reneszánsz viselet ‎ (7 972 bájt) (történet) (823 nap)
 311. Nuevo KoN ‎ (3 853 bájt) (történet) (821 nap)
 312. MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár ‎ (3 221 bájt) (történet) (820 nap)
 313. Muhi András Pires ‎ (4 750 bájt) (történet) (820 nap)
 314. Słupia ‎ (2 788 bájt) (történet) (820 nap)
 315. Pell Mária ‎ (2 811 bájt) (történet) (819 nap)
 316. Marie Harel ‎ (1 222 bájt) (történet) (816 nap)
 317. My World (ICE MC-album) ‎ (2 744 bájt) (történet) (816 nap)
 318. OK Corral! ‎ (2 557 bájt) (történet) (816 nap)
 319. People (ICE MC-dal) ‎ (2 706 bájt) (történet) (816 nap)
 320. Nitrogén-trijodid ‎ (3 048 bájt) (történet) (815 nap)
 321. Rainy Days (ICE MC-dal) ‎ (2 348 bájt) (történet) (814 nap)
 322. Martin Eden ‎ (1 771 bájt) (történet) (813 nap)
 323. Tan Twan Eng ‎ (5 812 bájt) (történet) (813 nap)
 324. Tinashe ‎ (1 684 bájt) (történet) (813 nap)
 325. Palladio Orchestra ‎ (2 624 bájt) (történet) (812 nap)
 326. Shemjáza ‎ (3 317 bájt) (történet) (810 nap)
 327. Szeráquel ‎ (963 bájt) (történet) (810 nap)
 328. Think About The Way (ICE MC-dal) ‎ (5 200 bájt) (történet) (810 nap)
 329. Pénemuné ‎ (1 287 bájt) (történet) (809 nap)
 330. S.O.A. ‎ (1 282 bájt) (történet) (809 nap)
 331. The Stooges ‎ (2 531 bájt) (történet) (809 nap)
 332. Torbágyi Melinda ‎ (5 020 bájt) (történet) (809 nap)
 333. Rákócziváros (Kecskemét) ‎ (5 832 bájt) (történet) (808 nap)
 334. Száriel ‎ (6 144 bájt) (történet) (808 nap)
 335. Nők Japánban ‎ (52 734 bájt) (történet) (807 nap)
 336. Showgirl: The Greatest Hits Tour ‎ (5 046 bájt) (történet) (807 nap)
 337. Putri csárda ‎ (4 808 bájt) (történet) (806 nap)
 338. The Settlers II ‎ (1 056 bájt) (történet) (806 nap)
 339. Mohamed Muiz ud-din ‎ (526 bájt) (történet) (805 nap)
 340. Neveléstudomány ‎ (1 941 bájt) (történet) (805 nap)
 341. Salzburgi tárgyalások (1940. július 28.) ‎ (3 895 bájt) (történet) (805 nap)
 342. V. Mohamed Imádudín ‎ (1 512 bájt) (történet) (805 nap)
 343. VI. Mohamed Imádudín ‎ (1 082 bájt) (történet) (805 nap)
 344. Solver ‎ (3 465 bájt) (történet) (804 nap)
 345. Südwind hadművelet ‎ (5 462 bájt) (történet) (803 nap)
 346. Nyúlport reptér ‎ (639 bájt) (történet) (802 nap)
 347. Pat és Stan ‎ (1 391 bájt) (történet) (802 nap)
 348. Percy, a parkőr ‎ (879 bájt) (történet) (802 nap)
 349. Vaporwave ‎ (2 836 bájt) (történet) (802 nap)
 350. Száraz sóterápia ‎ (5 561 bájt) (történet) (799 nap)
 351. Monarchia (album) ‎ (2 199 bájt) (történet) (798 nap)
 352. Sadus ‎ (1 353 bájt) (történet) (798 nap)
 353. Találjuk ki együtt, apu és én! ‎ (601 bájt) (történet) (798 nap)
 354. Toy Dolls ‎ (1 400 bájt) (történet) (798 nap)
 355. Natasa Koroljova ‎ (1 561 bájt) (történet) (797 nap)
 356. Nyugati-főcsatorna ‎ (1 555 bájt) (történet) (797 nap)
 357. Platformjáték ‎ (1 481 bájt) (történet) (797 nap)
 358. Slusszkulcs Klán ‎ (1 279 bájt) (történet) (797 nap)
 359. Stratégiai játék ‎ (1 937 bájt) (történet) (797 nap)
 360. Verekedős játék ‎ (1 504 bájt) (történet) (797 nap)
 361. Viva Piñata (televíziós sorozat) ‎ (926 bájt) (történet) (797 nap)
 362. Sör És Fű ‎ (6 488 bájt) (történet) (795 nap)
 363. Lock Up Your Daughters Tour ‎ (9 279 bájt) (történet) (794 nap)
 364. Stand Up For Europe ‎ (6 213 bájt) (történet) (793 nap)
 365. Renault Master ‎ (4 386 bájt) (történet) (792 nap)
 366. Tuftsin ‎ (7 661 bájt) (történet) (792 nap)
 367. Renault Trafic ‎ (3 279 bájt) (történet) (791 nap)
 368. Télévision Algérienne ‎ (1 774 bájt) (történet) (791 nap)
 369. Mucsy Szilvia ‎ (10 219 bájt) (történet) (789 nap)
 370. RPM Package Manager ‎ (2 022 bájt) (történet) (788 nap)
 371. Rotting Christ ‎ (2 781 bájt) (történet) (788 nap)
 372. Sáfrány József ‎ (26 145 bájt) (történet) (788 nap)
 373. Textil légcsatorna ‎ (2 283 bájt) (történet) (788 nap)
 374. Szemere László ‎ (3 654 bájt) (történet) (783 nap)
 375. Szlovák Nemzeti Párt Ifjúsági Tagozata ‎ (846 bájt) (történet) (783 nap)
 376. Loj Balázs ‎ (3 143 bájt) (történet) (782 nap)
 377. LEGO WeDo ‎ (5 085 bájt) (történet) (779 nap)
 378. Publicus Intézet ‎ (6 254 bájt) (történet) (779 nap)
 379. Saliha Dilaşub szultána ‎ (1 127 bájt) (történet) (779 nap)
 380. Telli Hümaşah szultána ‎ (932 bájt) (történet) (779 nap)
 381. Meylişah szultána ‎ (892 bájt) (történet) (778 nap)
 382. Sárgás medvelepke ‎ (2 912 bájt) (történet) (778 nap)
 383. Pleione ‎ (1 489 bájt) (történet) (777 nap)
 384. Pleione formosana ‎ (1 751 bájt) (történet) (777 nap)
 385. Saskatoon ‎ (32 555 bájt) (történet) (776 nap)
 386. Purjesz Zsigmond (orvos, 1845–1896) ‎ (3 640 bájt) (történet) (774 nap)
 387. Somogyi Anna ‎ (1 054 bájt) (történet) (774 nap)
 388. Madaras (hegység) ‎ (2 664 bájt) (történet) (772 nap)
 389. Raman-szórás ‎ (12 583 bájt) (történet) (772 nap)
 390. Merániai Berthold ‎ (3 028 bájt) (történet) (769 nap)
 391. Makrán (hercegi állam) ‎ (4 997 bájt) (történet) (768 nap)
 392. NAUI ‎ (26 770 bájt) (történet) (768 nap)
 393. Párszaszó (Harry Potter) ‎ (590 bájt) (történet) (767 nap)
 394. Turdetani nép ‎ (3 080 bájt) (történet) (767 nap)
 395. Törpe gömbhal ‎ (3 962 bájt) (történet) (765 nap)
 396. Pig Destroyer ‎ (1 401 bájt) (történet) (764 nap)
 397. Soilwork ‎ (1 173 bájt) (történet) (764 nap)
 398. Massacre ‎ (1 074 bájt) (történet) (763 nap)
 399. Reflektor ‎ (708 bájt) (történet) (763 nap)
 400. Sipos Eszter Anna ‎ (11 017 bájt) (történet) (763 nap)
 401. Vital Remains ‎ (1 350 bájt) (történet) (763 nap)
 402. Nyitva/zárt elv ‎ (4 221 bájt) (történet) (762 nap)
 403. Portugál strandlabdarúgó-válogatott ‎ (11 101 bájt) (történet) (761 nap)
 404. Szeged Szépe ‎ (4 720 bájt) (történet) (761 nap)
 405. Multipor ‎ (3 982 bájt) (történet) (757 nap)
 406. Szlovákiai opálbányák ‎ (5 874 bájt) (történet) (757 nap)
 407. Veszélyes vizeken ‎ (3 732 bájt) (történet) (757 nap)
 408. Patkányok a vonaton ‎ (3 080 bájt) (történet) (756 nap)
 409. Scott Cawthon ‎ (9 323 bájt) (történet) (756 nap)
 410. Social Distortion ‎ (1 669 bájt) (történet) (756 nap)
 411. The Adolescents ‎ (1 744 bájt) (történet) (756 nap)
 412. The Minutemen ‎ (1 848 bájt) (történet) (756 nap)
 413. UK Decay ‎ (1 070 bájt) (történet) (756 nap)
 414. UK Subs ‎ (1 679 bájt) (történet) (756 nap)
 415. Rácz László (producer) ‎ (6 345 bájt) (történet) (754 nap)
 416. Szarkár (közigazgatási egység) ‎ (1 547 bájt) (történet) (753 nap)
 417. Szentek szentje ‎ (568 bájt) (történet) (752 nap)
 418. Tóth Tamás (pap) ‎ (3 567 bájt) (történet) (752 nap)
 419. Mirza Gázi bég ‎ (2 720 bájt) (történet) (751 nap)
 420. Nemi helyreállító műtét ‎ (2 569 bájt) (történet) (751 nap)
 421. Pápai káplán ‎ (3 479 bájt) (történet) (751 nap)
 422. Pavel Valerjevics Durov ‎ (9 676 bájt) (történet) (750 nap)
 423. Relentless ‎ (1 063 bájt) (történet) (750 nap)
 424. Szindh divízió ‎ (4 484 bájt) (történet) (750 nap)
 425. Szindh tartomány (1936–1955) ‎ (11 634 bájt) (történet) (750 nap)
 426. The Story So Far (film, 2001) ‎ (778 bájt) (történet) (750 nap)
 427. Saša Zurovac ‎ (2 408 bájt) (történet) (749 nap)
 428. Subhumans ‎ (1 274 bájt) (történet) (749 nap)
 429. Szabó Judit (fotóművész) ‎ (2 721 bájt) (történet) (748 nap)
 430. Nemzeti Akkreditáló Hatóság ‎ (5 880 bájt) (történet) (747 nap)
 431. Noé Viktor ‎ (549 bájt) (történet) (747 nap)
 432. The Dillinger Escape Plan ‎ (2 382 bájt) (történet) (747 nap)
 433. Tátika-külső vár ‎ (761 bájt) (történet) (747 nap)
 434. Thyrfing ‎ (1 551 bájt) (történet) (746 nap)
 435. Trend FM ‎ (1 318 bájt) (történet) (746 nap)
 436. Victoria’s Secret Fashion Show 2016 ‎ (13 671 bájt) (történet) (746 nap)
 437. Vida József (bankár) ‎ (14 901 bájt) (történet) (745 nap)
 438. Phase One: Celebrity Take Down ‎ (880 bájt) (történet) (743 nap)
 439. Phase Two: Slowboat to Hades ‎ (603 bájt) (történet) (743 nap)
 440. Plastic Beach ‎ (942 bájt) (történet) (743 nap)
 441. Ragnarok (együttes) ‎ (1 239 bájt) (történet) (743 nap)
 442. Springer & Jacoby Budapest ‎ (3 314 bájt) (történet) (743 nap)
 443. Title (album) ‎ (3 026 bájt) (történet) (743 nap)
 444. Toxicity (System of a Down-dal) ‎ (521 bájt) (történet) (742 nap)
 445. Louane ‎ (16 224 bájt) (történet) (741 nap)
 446. Puky Miklós ‎ (4 893 bájt) (történet) (740 nap)
 447. Nordsee ‎ (4 543 bájt) (történet) (739 nap)
 448. Roberto Rios ‎ (4 634 bájt) (történet) (739 nap)
 449. Szántai István ‎ (1 034 bájt) (történet) (739 nap)
 450. Népek csatájának emlékműve ‎ (1 812 bájt) (történet) (738 nap)
 451. Sargasso-hal ‎ (1 313 bájt) (történet) (738 nap)
 452. Nyilas Atilla ‎ (9 064 bájt) (történet) (737 nap)
 453. Melechesh ‎ (1 483 bájt) (történet) (736 nap)
 454. Ved Buens Ende ‎ (1 340 bájt) (történet) (736 nap)
 455. Névlista ‎ (2 212 bájt) (történet) (735 nap)
 456. Szcintigráfia ‎ (1 030 bájt) (történet) (734 nap)
 457. Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége ‎ (1 624 bájt) (történet) (733 nap)
 458. Mach-Tech és Ipar Napjai Kiállítás ‎ (981 bájt) (történet) (732 nap)
 459. Mielinhüvely ‎ (9 482 bájt) (történet) (732 nap)
 460. The Nutshack ‎ (1 204 bájt) (történet) (732 nap)
 461. Moonspell ‎ (1 420 bájt) (történet) (730 nap)
 462. Nihilist ‎ (1 132 bájt) (történet) (730 nap)

Azt a! Ez jó sok! Ezért kérne engedélyezni azt, hogy szóljunk a járőröknek azokról a cikkekről, amelyek már rég óta ellenőrzésre várnak. – Napkirály postaláda 2019. július 23., 16:59 (CEST)

Vagy nyílt kártyákkal játszani és kidolgozni, hogy a járőr fogalma többszintű legyen.

És a járőrök szint szerint szétválnának és az egyik típusú járőr azt a járőrtípust vállalná fel, amelyik speciális ellenőrzéseket is felvállal (nevezzük pl. műhelyjárőrnek), pl. ha egy nem megerősített szerkesztő azt írja be, hogy Isztafa Rasztafa szultánnak volt egy Medzsid nevű gyermeke is, a speciális járőr utánajár, hogy volt-e Medzsid nevű gyermeke is vagy csak az Isztafa Rasztafa szultán élete és halála filmsorozat miatt hitte azt a meg nem erősített szerkesztő, hogy még egy Medzsid nevű gyereke is volt Isztafa Rasztafa szultánnak.

A másik típusú járőr pedig csak első ránézésre is egyértelmű szerkesztéseket ellenőrizne, amihez igazából nem kell nagy utánajárás. Tapasztalatból tudom, hogy utóbbi esetében ha nem is 100, de 80-90 %-ban eldönthető több éves szerkesztői tapasztalat után, hogy mi az, ami egyértelmű. Hogy egyértelmű pl. ha X. szócikkében megbizható, nem bulvárforrások mellett eldöntöm, hogy X. nem július 3-án, hanem július 2-án hunyt el. Hogy X. szócikkében eldöntöm, hogy ez nem egy normál magyar mondatot írt be pl., hanem kb. a Beszélni nem magyar :-) szintjén írt be valamit. Vagy egyértelmű, ha mocskolódást írt be valaki. Vagy egyértelmű mi a helyzet, ha valaki betesz pl. 10 üres szakaszt egy szócikkbe és később sem ír bele információkat a megkezdett üres szakaszokba. Apród vita 2019. július 23., 17:31 (CEST)

@Apród: Igazad van. Növelni kell egy picit a járőrök munkáját. De viszont megkérem a járőröket, hogy kezdjék el ellenőrizni az itt felsorolt cikkeket. Köszönjük szépen! – Napkirály postaláda 2019. július 23., 18:00 (CEST)

És köszi Apród a múltkor a zenét Smiley head happy.svg! – Napkirály postaláda 2019. július 23., 18:03 (CEST)

Igazad van. Növelni kell egy picit a járőrök munkáját. Nem azt mondtam, hogy az legyen a lényeg, hogy növelni kell egy picit a járőrök munkáját, hanem szétválasztani a járőrtípusokat :-). A speciális járőrtípusok még további speciális bontása se lesz egy egyszerű feladat, hiszen a még további bontást tovább nehezítheti pl. hogy pl. egy-egy vallást - akár többet is - Y. megerősített szerkesztő másképp közelít meg, mint A. B. megerősített szerkesztő. Vagy a kategorizálásokkal kapcsolatban nem közösségi úton akar valamit eldönteni X. járőr vitalapon vagy Wikipédia:Kategóriajavaslatok útján, hanem saját felfogása szerint. Apród vita 2019. július 23., 18:13 (CEST)

Hát, az nem lesz könnyű. De szerintem belevághatunk. További szép estét! – Napkirály postaláda 2019. július 23., 18:39 (CEST)

@Trevor: Lassanként nekiállok ennek a listának, bár azt tudni kell, hogy ez nemcsak az ellenőrzési gomb megnyomását jelenti, mert ezeket még soha nem voltak ellenőrzöttek, hanem sokszor formázást, kommunikációt a szerkesztővel (ha addig el nem ment, mert senki rá se nézett az általa létrehozott lapra) sablonozni, törlésire tenni, ha olyan, állításokat ellenőrizni, stb. Tehát lassan halad. @Apród: A többszintű járőrözéssel abszolút nem értek egyet, többször leírtam már miért, röviden: az igazán kemény diónak mondható, jelentős szócikkek továbbra sem lesznek ellenőrizve, mert nem lesz rá vállalkozó (ha lenne, már most is le lennének ellenőrizve), amúgy meg a vandálszűrésre most van kialakulóban egy viszonylag működőképes robot, ami nagyon megkönnyíti durva vandálkodások kiszűrését, a többszintű ellenőrzés meg a sunyi vandálok ellen nem véd. Ami nagyon sokat segítene, ha aki a cikkeket felsablonozza, hogy nincs forrás, lektor, stb, az ellenőrzötté is tenné a cikket. Sajnos erre kevesen vállalkoznak a járőrök közül. @Napkirály: Örülök a biztatásnak, de az nem igazán segít, ha megkéred a járőröket, hogy éppen mit csináljanak. Ha folyamatosan tanulsz és fejlődsz, pár év múlva te is lehetsz járőr, akkor besegíthetsz. Ogodej vitalap 2019. július 23., 21:13 (CEST)

@Ogodej: Besegítek én is. Tegyük ki egy allapra a listát, hogy könnyebb legyen törölni, ami készen van? – Trevor vita 2019. július 23., 21:21 (CEST)

Ha nem gond, elvégeztem a linkelgetést, és beraktam őket egy dobozba. Úgy hét vége felé talán komolyabban csatlakozni tudok az ellenőrzésekhez. – balint36 🚌 buszmegálló 2019. július 23., 22:35 (CEST)

@Ogodej: Egyébként járőrnek készülök, sokat olvasgatom a járőrök feladatait és még bot akarok lenni majd. – Napkirály postaláda 2019. július 24., 06:57 (CEST)

Hajrá! Ogodej vitalap 2019. július 24., 07:36 (CEST)
Olvass sok-sok regényt! Abból tanul az ember szépen fogalmazni. Wikizoli vita 2019. július 24., 08:15 (CEST)

Új cikk ellenőrzésre vár (2)

Sziasztok! Az új szócikkem ellenőrzésre vár. – Napkirály postaláda 2019. július 23., 06:47 (CEST)

@Napkirály:: Lehet hogy valaki ellenőrizni fogja, de őszintén remélem, hogy csak akkor, ha nem szerepelnek benne ilyen mondatok: „Ezután fia folytatta a trónkövetelést, de ő sem szerezte meg a trónt és elnevezték őt III. Károlynak”. Vagy: „1715-ben a jakobiták fellázattak” esetleg: „II. Jakab folyamatosan csak próbálta visszaszerezni a trónt” és sorolhatnám. Bár könnyen javíthatók ezek, néhol nem tudom mit is akartál mondani. Lehetne felsablonozni valamilyen lektorsablonnal, és úgy ellenőrzötté tenni, de jó lenne, ha magad is rájönnél, mi a helytelen a szövegben. Ogodej vitalap 2019. július 23., 11:56 (CEST)

Napkirály látszik, hogy igyekeztél, de ez így is szörnyű. Az a legkisebb baja, hogy a múltban történt eseményeket jelen időben tálalja (pedig erre igyekszünk odafigyelni: a szócikkeinkben a múltidőt preferáljuk a már elmúlt eseményekre), de az Ogodej által idézett mondat magyar fordítóra vár, a fellázattak szót nem így írjuk, hanem fellázadtakként (idáig jutottam az olvasásban).
Én amikor említettem neked, hogy ne írj szócikket, nem úgy értettem, hogy még pár hétig ne írj, hanem úgy, hogy pár évig. Nem tudom ajánlgattuk-e, de ha mégis írnál szócikket, azt ne élesben tedd, hanem a próbalapodon, mert ha kikerül élesbe egy ilyen szócikk, akkor a kínos neked is, nekünk is. Egyelőre áttettem a feljavítóba, ide: Wikipédia:Feljavításra váró cikkjelöltek/Stuart Jakab walesi herceg. Palotabarát vita 2019. július 23., 12:34 (CEST)

Elnézést, hogy már megint jelen időben írtam a cikket, át is írtam. Ami a többi problémát illeti, azokat is kijavítom némi segítséggel. – Napkirály postaláda 2019. július 23., 13:03 (CEST)

@Ogodej: Sajnos nem értem, hogy mi a probléma a mondatokkal. Úgyhogy csak annyira tudlak kérni, hogy magyarázd el és javítom. – Napkirály postaláda 2019. július 23., 17:57 (CEST)

@Napkirály: Lásd a vitalapodat Ogodej vitalap 2019. július 23., 20:35 (CEST)