This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Wikipédia:Homokozó – Wikipédia

Wikipédia:Homokozó 
Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!

Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Lap mentése” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: a lap forrásának első során, amelyben az olvasható, hogy {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}}, tényleg ne változtass!


Dátum Helyszín Résztvevők száma Kép Megjegyzés
2018. Január 19. 16:15–18:00 Budapest V., Alkotmány utca 2000 Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért #január19-én!
2018. Február 23. 17:30-19:30 19:30-21:10 (spontán tüntetés) Budapest, Deák Ferenc Tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Kossuth Lajos tér

Alkotmány utca-Honvéd utca-Kálmán Imre utca-Hold utca-Nagysándor József utca-Vadász utca (spontán tüntetés)

Több ezer

30-40 (spontán tüntetés)

Váltsunk rendszert közösen az oktatásban #február23-án!
2018 Március 15. 17:00 Budapest, Andrássy út, az Opera előtt Ezrek Közös megemlékezés és tüntetés a jövőnkért #március15-én!
2018. Április 7. 17:00–20:00 Olof Palme és Dvorak sétány kereszteződése-Damjanich utca-Wesselényi utca-Akácfa utca-Király utca-Erzsébet tér-Nádor utca-Szabadság tér Több száz Kormányváltó Karnevál - Legyen holnap! Szavazz!
895 – 900 Honfoglalás Magyar törzsek Keleti Frank Királyság
Morva Fejedelemség
Itáliai Királyság
A Kárpát-medence elfoglalása
907 Pozsonyi csata Magyar törzsek Keleti Frank Királyság Magyar győzelem
899 – 970 Kalandozó hadjáratok Magyar törzsek Itáliai Királyság
Keleti Frank Királyság
Lotaringiai Királyság
Nyugati Frank Királyság
Burgundiai Királyság
Byzantine imperial flag, 14th century, square.svg Bizánci Birodalom
Al-Andalusz
eleinte sikeres, a 10. sz. közepétől sikertelen