This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Radan Rusev – Wikipedie

Radan Rusev
Narození 13. září 1947
Praha
Úmrtí 11. dubna 1999 (ve věku 51 let)
Praha
Alma mater Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Radan Rusev (13. září 1947 Praha11. dubna 1999 Praha) byl český herec.

Po studiu herectví na DAMU v Praze (1969) působil dvě sezóny v Olomouci, pak v Karlových Varech a v letech 1976–1981 v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. Od roku 1981 byl ve svobodném povolání. Kromě divadla se věnoval také dabingu. V televizi hrál v několika seriálech: Arabela, Největší z Pierotů, Náhrdelník a Hříchy pro diváky detektivek.

Filmografie

  • 1969: Utrpení mladého Boháčka
  • 1974: Za volantem nepřítel (taxikář)
  • 1975: Na konci světa (agent)
  • 1975: Tam, kde hnízdí čápi (Fredy)
  • 1979: Hra na tělo (Kotyza)
  • 1979: Julek
  • 1980: Hra o královnu (syn krále)
  • 1983: Tisícročná včela (filozof)
  • 1984: Atomová katedrála (Fejfar)
  • 1987: Figurky ze šmantů (bratr Toničky)
  • 1987: Narozeniny režiséra Z.K. (Hála)
  • 1988: Dobrý holubi se vracejí (Jánošík)
  • 1989: Masseba (Muž s tyčí)
  • 1989: Právo na minulost (Koubek)
  • 1990: Šípková Ruženka (Jakub)
  • 1990: Tichá bolest (Vilém)
  • 1992: Trhala fialky dynamitem (velitel celníků)
  • 1993: Hotýlek v srdci Evropy (Pepa)
  • 1993: Zkouška paměti (agent)

Externí odkazy