This page uses content from Wikipedia and is licensed under CC BY-SA.

Leland Sklar – Wikipedie

Leland Sklar
Leland Sklar v roce 2017
Leland Sklar v roce 2017
Základní informace
Rodné jméno Leland Bruce Sklar
Narození 28. května 1947 (72 let)
Milwaukee, Wisconsin, USA[1]
Žánry rock, pop, country
Povolání hudebník, skladatel
Nástroje basová kytara
Aktivní roky 60. léta-dosud
Příbuzná témata Jackson Browne, James Taylor, Warren Zevon, Phil Collins, Era, Steve Lukather, Lyle Lovett, Art Garfunkel, Dolly Parton, Roger McGuinn, Reba McEntire
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Leland Sklar (* 28. května 1947) je americký baskytarista. Je autorem hudby k několika filmům a jako studiový hudebník se podílel na několika stech alb. Spolupracoval například s hudebníky jako jsou Jackson Browne, Phil Collins, The Doors nebo Art Garfunkel.

Výběr z diskografie

Jackson Browne
  • Jackson Browne (1972)
  • For Everyman (1973)[2]
  • The Pretender (1976)
  • Running on Empty (1977)[3]
Ray Charles
  • My World (1993)[4]
Billy Cobham
  • Spectrum (1973)[5]
Leonard Cohen
Phil Collins
  • No Jacket Required (1985)
  • ...But Seriously (1989)
  • Serious Hits... Live! (1990)
  • ...Hits (1998)
  • Finally, The First Farewell Tour (2004)
Donovan
  • 7-Tease (1973)
  • Cosmic Wheels (1973)
  • Slow Down World (1976)
The Doors
Art Garfunkel
  • Breakaway (1975)
  • Songs from a Parent to a Child (1997)
Graham Nash
  • Innocent Eyes (1986)[7]
Rod Stewart
  • Atlantic Crossing (1975)
  • A Night on the Town (1976)
Robbie Williams
  • Escapology (2002)[8]
Warren Zevon

Reference

  1. KEALEY, Tom. Leland Sklar [online]. Allmusic.com [cit. 2012-01-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. [www.allmusic.com]
  3. [www.allmusic.com]
  4. [www.allmusic.com]
  5. [www.allmusic.com]
  6. [www.allmusic.com]
  7. [www.allmusic.com]
  8. [www.allmusic.com]