This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Departement Natuurkunde - Universiteit Utrecht

Overslaan en naar de inhoud gaan

UU.nl / Organisatie / Departement Natuurkunde

Departement Natuurkunde

Zowel het fysisch onderzoek als het onderwijs in Utrecht is breed georiënteerd en kent een grote verwevenheid met de (inter)nationale wetenschappelijke top. De beste docenten, wereldvermaarde onderzoekers en actieve studenten vormen een levendige gemeenschap met een lange traditie op een breed terrein van de fysica.

Lees meer Contact

030-2533284

[email protected]

Contact

Nieuws

1 augustus 2019 NWO START-UP-subsidie voor Marta Verweij NWO heeft een START-UP-subsidie toegekend aan Marta Verweij voor haar project "Hoe Quark-gluonplasma werkt". 1 augustus 2019 Rembert Duine benoemd tot hoogleraar Theory of Nanoscale Systems Rembert Duine doet onderzoek naar harde gecondenseerde materiefysica, in het bijzonder ultrakoude atomen en spintronics. 17 juni 2019 Infrastructuurfonds honoreert vier projecten van bètawetenschappers Vier bètaprojecten ontvangen in totaal bijna 3,5 miljoen euro uit het Infrastructuurfonds.

Pagina's

RSS

Agenda

28 okt 28 oktober 2019 20:00 - 21:30 SG lezing: Op de snijtafel: het oog Kun je je wapenen tegen gezichtsbedrog? Met natuurkundige dr. Ignace Hooge en anatoom prof. Ronald Bleys. RSS Onderzoek Debye Instituut

In het Debye Instituut voor Nanomateriaalkunde komen scheikunde en natuurkunde samen. Wij bestuderen de eigenschappen van materialen op nanoschaal. Onze focus gaat uit naar drie thema's: Catalyse, Coloïdechemie en Nanofotonica.

Debye Instituut
Onderzoek op topniveau, onderzoekers van wereldfaam Lees meer Instituut voor Marien and Atmosferisch onderzoek Utrecht

Het Instituut voor Marien en Atmosferisch onderzoek Utrecht (IMAU) heeft als doel om bij te dragen aan de fundamentele wetenschap van de oceanen, de atmosfeer en de cryosfeer (ijs).

IMAU
Instituut voor Subatomaire Fysica

Bij het Instituut voor Subatomaire Fysica (SAP) voeren we fundamenteel experimenteel onderzoek uit naar de bouwstenen van materie en de verschillende krachten die deze bouwstenen beïnvloeden.

Instituut voor Subatomaire Fysica
Instituut voor Theoretische Fysica

Bij het Instituut voor Theoretische Fysica bestuderen we natuurkundige verschijnselen van de kleinste (quantum correcties op de zwaartekracht) tot de grootste schaal (het universum). Wij gebruiken in ons onderzoek begrippen en methoden vervat in wiskundige taal.

Instituut voor Theoretische Fysica
Complex Systems Studies

Wij verbinden het meest fundamentele onderzoek binnen de natuurwetenschappen met actuele maatschappelijke problemen. Of het nou gaat om een economische crisis, klimaatverandering of de uitbraken van infectieziekten - met onze benadering is het mogelijk nieuwe ideeën en oplossingen aan te dragen voor de meeste prangende actuele vraagstukken.

Complex Systems Studies
Bacheloropleiding Bachelor Natuur- en Sterrenkunde

De opleiding Natuur- en sterrenkunde gaat over de wereld om ons heen: van elementaire deeltjes en hun krachten tot de structuur en evolutie van het heelal.

Bachelor Natuur- en Sterrenkunde
Lees meer over ons onderwijs Onderwijs Dubbele bachelor

In Utrecht kun je de studie Natuur- en sterrenkunde combineren met Wiskunde of met Scheikunde. Je volgt dan 37.5 studiepunten extra in drie jaar tijd bovenop de reguliere 180 studiepunten.

Dubbele bachelor

Departement Natuurkunde

Hoofdmenu