This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

| Luisterpuntbibliotheek

Overslaan en naar de inhoud gaan Voorlezen

Verwarm de kerstperiode met Davy!

Met Davy, rendierknuffel én superzacht dekentje in één, steunt u Luisterpunt tijdens de Warmste Week!

Lees meer

KJV: iedereen doet mee!

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is dé boekenjury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Per leeftijdsgroep lezen de deelnemers 8 boeken. En natuurlijk kunnen ook kinderen met een leesbeperking meelezen! Luisterpunt biedt opnieuw alle genomineerde boeken (vanaf groep 2) aan in Daisy-vorm en groteletterdruk, en op vraag ook in braille.

Hoe de KJV werkt, welke boeken genomineerd zijn, hoe je kan deelnemen en meer ontdek je op onze KJV-pagina!

Lees meer

Wetsontwerp voor de implementatie van het Verdrag van Marrakesh goedgekeurd

Op maandag 6 augustus gaf minister Kris Peeters op een persconferentie in Bibliotheek Permeke (Antwerpen) tekst en uitleg over het goedgekeurde wetsontwerp voor de implementatie van het Marrakesh-verdrag in de Belgische wetgeving. Nu staat zwart op wit dat alle groepen van mensen met een leesbeperking ons leespubliek zijn én kunnen boeken in aangepast leesformaat ongehinderd circuleren over lands- en taalgrenzen heen.

Lees meer

"Op mijn smartphone lees ik wel twintig boeken per maand" - Luisterpunt in Visie (15/06/2018)

Naar aanleiding van onze tiende verjaardag publiceerde Visie (een veelgelezen magazine van ACV, CM en ACW) in juni een mooi bericht over Luisterpunt. Het artikel bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over Luisterpuntlezer Caroline Demeulenaere, het tweede over Hilde Groeninck, inlezer van Daisy-boeken bij Transkript.

We kregen al veel fijne reacties, onder meer van mensen die geïnteresseerd zijn om boeken in te lezen!

Lees meer

1 stad 19 boeken - leestips van de Brusselse bibliotheken

Van 19.06 tot 19.09 zetten alle Brusselse bibliotheken 19 uitgelezen boeken in de kijker. Ontdek ze meteen.

Lees meer