This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Politie plaatst placebo-palen in Rotterdam - TopGear Nederland

Autonieuws
Nieuws
  • Autonieuws
  • Politie plaatst placebo-palen in Rotterdam

Politie plaatst placebo-palen in Rotterdam

Maar ook echte flitsers, én ze verplaatsen ze zo nu en dan

Mattijn Nederend 10/07/20 - 12:15 0 1/1

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in Rotterdam zeven nieuwe semi-mobiele flitspalen neergezet, drie daarvan zijn voorzien van een camera en de rest is nep. Wie in Rotterdam dus te hard rijdt, doet mee aan flitspaalroulette. Deze techniek werd eerder toegepast in Groningen en Limburg en blijkbaar waren de resultaten positief. Tilburg krijgt twee van deze palen.

De flitspalen blijven langere tijd op één plek staan, maar zijn wel te verplaatsen. Het zijn dus niet per se mobiele flitsers, maar ook geen vaste flitspalen. Verplaatsbare flitspalen lijkt de meest treffende omschrijving. Door ze nu en dan te verplaatsen, worden hardrijders die Flitsmeister gebruiken verrast. De politie hoopt hierdoor het aantal overschrijdingen van de maximumsnelheid af te laten nemen.

De placebo-palen worden neergezet op plaatsen waar de maximumsnelheid vaak overschreden wordt. ‘Doel van die proef was het testen van de camera en het systeem van de verplaatsbare flitspaal’, zegt Marloes van Kessel van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) tegen RTL Nieuws. ‘Het bleek goed te werken en in de evaluatie was te zien dat het aantal snelheidsovertredingen op die plek duidelijk daalde.’

Lees meer over

Meer hierover

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Abonneren

Abonnementen Abonnementen Abonnementen Abonnementen
Reacties

Geef een reactieAnnuleer

TopGears Quick Car Finder

Trending nieuws

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Laatste autotests

Tests Tests Tests Tests

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws Tests Video's Magazines Welkom bij TopGear Nederland

We gebruiken cookies voor TopGear.nl, onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Want die advertenties zorgen ervoor dat we deze website kunnen bekostigen. Klik op Meer informatie als je daarover meer wilt weten. Wil je gebruik blijven maken van deze website, en ons daarmee toestemming geven voor het gebruik van cookies op onze site, klik dan op OK, prima!

OK, prima! Meer informatie