This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Nissan V6 met 1.200 pk kun je los bestellen - TopGear Nederland

Autonieuws
Nieuws

Nissan V6 met 1.200 pk kun je los bestellen

De VR38DETT van HKS

Mattijn Nederend 28/05/20 - 15:04 0 Foto('s): HSK AmericaFoto('s): HSKFoto('s): HSKFoto('s): NissanFoto('s): Nissan 1/1

Zo’n bloedirritant interieurclipje afbreken bij het verwijderen van je deurpanelen is tot daar aan toe. Dat kost alleen wat gevloek en een nét iets te prijzige 2 euro, want je brak uiteraard precies dat dure clipje. Bij knutselen aan je motor kan een foutje iets prijziger uitpakken, zeker als je met vermogens boven de 1.000 pk werkt. In dat geval kun je het werk wellicht beter overlaten aan de professionals, en een kant-en-klare motor bestellen. Wat dacht je van deze Nissan V6 met 1.200 pk?

De befaamde tuner HKS biedt nu de V6 uit de Nissan GT-R aan, maar dan met enkele aanpassingen. De motorinhoud van de 3,8-liter V6 neemt toe naar 4,3 liter door nieuwe aluminium zuigers die aan een lichtgewicht stalen krukas zitten. De twee koppen van de motor zijn tevens opgewaardeerd en zitten vast met extra sterke kopbouten. HKS noemt de motor de VR38DETT 4.3L STEP Pro. In augustus begint de tuner met de levering.

Wat kost een Nissan V6 met 1.200 pk?

Je mag zelf kiezen welke turbo’s je toevoegt aan de zescilinder. HKS monteerde hun eigen GT1000+ biturbokit en haalde 1.200+ pk en bijna 1.500 Nm. Zorg dan wel voor de juiste injectoren, brandstofpomp en genoeg koelcapaciteit. En misschien is het verstandig om even kritisch naar de versnellingsbak te kijken. De prijs is nog niet bekend, maar de 4.3L STEP (dus niet de Pro) zonder verstevigde koppen kost 55.000 dollar.

Lees meer over

Meer hierover

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Abonneren

Abonnementen Abonnementen Abonnementen Abonnementen
Reacties

Geef een reactieAnnuleer

TopGears Quick Car Finder

Trending nieuws

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Laatste autotests

Tests Tests Tests Tests

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws Tests Video's Magazines Welkom bij TopGear Nederland

We gebruiken cookies voor TopGear.nl, onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Want die advertenties zorgen ervoor dat we deze website kunnen bekostigen. Klik op Meer informatie als je daarover meer wilt weten. Wil je gebruik blijven maken van deze website, en ons daarmee toestemming geven voor het gebruik van cookies op onze site, klik dan op OK, prima!

OK, prima! Meer informatie