This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Kooptip: Veilside Nissan Skyline R33 GT-R - TopGear Nederland

Autonieuws
Nieuws

Kooptip: Veilside Nissan Skyline R33 GT-R

Een befaamde Skyline

Mattijn Nederend 25/06/20 - 16:04 0 Foto('s): Vistec R ImportsFoto('s): Vistec R ImportsFoto('s): Vistec R ImportsFoto('s): Vistec R ImportsFoto('s): Vistec R ImportsFoto('s): Vistec R Imports 1/1

Alleen de naam al is reden genoeg om jezelf ervan te overtuigen dat je heus nog wel plek hebt voor nog een auto. Dit is de Nissan Skyline R33 GT-R ‘Combat Evolution’, gebouwd door legendarische tuner Veilside. Het is de perfecte combinatie tussen blubberdik en ongelofelijk fout. Kijk even naar de idioot brede bips en de overdreven grote luchthappers in de voorbumpers. Alsof de volledige tuningscene uit de jaren negentig is opgerold en in deze auto is gepropt.

Doe je het niet voor de naam, doe het dan voor de faam. Deze auto won de MVP Award tijdens de Tokyo Auto Salon van 1996 en stond in ontelbare tuner-magazines. Daarnaast is Veilside dezelfde tuner die de bodykit voor de RX-7 van Han in Tokyo Drift bouwde. Onderhuids is er aan deze Veilside Nissan Skyline R33 GT-R genoeg verbouwd. De uitlaat komt van Veilside zelf, de motor werd aangepakt door Tomei met een HKS-turbokit. De koppeling is van Nismo, de remmen zijn van Brembo en het onderstel komt van Öhlins.

En dan komen we aan bij de prijs. Hij staat bij Vistec R Imports, dezelfde partij die de Nisan Skyline Speed Wagon verkoopt, voor 120.000 dollar, omgerekend zo’n 106.000 euro. Daar komen nog verzendkosten bij en de bekende Nederlandse belastingen. Ongeveer wat je ook kwijt bent voor een nieuwe BMW M2, om maar iets te noemen. Aanlokkelijk?

Lees meer over

Meer hierover

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Abonneren

Abonnementen Abonnementen Abonnementen Abonnementen
Reacties

Geef een reactieAnnuleer

TopGears Quick Car Finder

Trending nieuws

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Laatste autotests

Tests Tests Tests Tests

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws Tests Video's Magazines Welkom bij TopGear Nederland

We gebruiken cookies voor TopGear.nl, onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Want die advertenties zorgen ervoor dat we deze website kunnen bekostigen. Klik op Meer informatie als je daarover meer wilt weten. Wil je gebruik blijven maken van deze website, en ons daarmee toestemming geven voor het gebruik van cookies op onze site, klik dan op OK, prima!

OK, prima! Meer informatie