This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Ex-baas: 'Nissan failliet binnen 2 of 3 jaar' - TopGear Nederland

Autonieuws
Nieuws

Ex-baas: 'Nissan failliet binnen 2 of 3 jaar'

Carlos Ghosn geeft de Japanse autobouwer niet lang meer

Mattijn Nederend 23/01/20 - 11:44 0 Foto('s): NissanFoto('s): NissanFoto('s): NissanFoto('s): Nissan Foto('s): Nissan 1/1

Carlos Ghosn, van de voortvluchtige ex-baas van Nissan, voorspelt dat Nissan binnen twee of drie jaar failliet is. Dat zegt zijn advocaat tegen Bloomberg, die toestemming van Ghosn had om het nieuws naar buiten te brengen. Details over waarom de Japanse autobouwer kopje onder zou gaan, geeft de advocaat niet. Bloomberg meldt ook dat de verkopen in China en Europa dalen en dat er 12.500 banen op de tocht staan.

Ghosn wordt ook wel gezien als de redder van Nissan en Renault. Hij ging in 1996 aan de slag bij het Franse merk en het financiële succes in de jaren daarna wordt ten dele aan hem toegeschreven. In 1999 vonden Renault en Nissan elkaar en ook daar ging hij aan de slag als cijfertjesfluisteraar. Hij schrapte een hoop banen en maakte Nissan winstgevend. Het leek allemaal erg goed te gaan voor Ghosn, totdat hij in 2018 gearresteerd werd op verdenking van fraude.

De voormalig Nissan-baas zou terechtstaan in Japan, maar ontsnapte uit het land toen hij op borgtocht vrij was, omdat hij naar eigen zeggen geen eerlijke rechtszaak zou krijgen. Hij ontkent dat hij fraude heeft gepleegd en is nu van plan zijn naam te zuiveren. Hij verblijft momenteel in Libanon. We blijven het zeggen: we kunnen niet wachten op de verfilming van dit avontuur.

Lees meer over

Meer hierover

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Abonneren

Abonnementen Abonnementen Abonnementen Abonnementen
Reacties

Geef een reactieAnnuleer

TopGears Quick Car Finder

Trending nieuws

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Laatste autotests

Tests Tests Tests Tests

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws Tests Video's Magazines Welkom bij TopGear Nederland

We gebruiken cookies voor TopGear.nl, onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Want die advertenties zorgen ervoor dat we deze website kunnen bekostigen. Klik op Meer informatie als je daarover meer wilt weten. Wil je gebruik blijven maken van deze website, en ons daarmee toestemming geven voor het gebruik van cookies op onze site, klik dan op OK, prima!

OK, prima! Meer informatie