This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Autoverkopen mei 2020 in Nederland - TopGear Nederland

Autonieuws
Nieuws

Autoverkopen mei 2020 in Nederland

Er werd 59 procent minder verkocht dan mei vorig jaar

Mattijn Nederend 02/06/20 - 13:24 0 Foto('s): KiaFoto('s): KiaFoto('s): RenaultFoto('s): PeugeotFoto('s): VW 1/1

De Slowaakse fabriek van Kia was de eerste in Europa die weer openging tijdens de coronacrisis. Snel daarna moesten ze weer tijdelijk dicht, omdat leveranciers de benodigde onderdelen niet konden leveren. Of het oorzaak of gevolg is, laten we in het midden, maar in de lijst van autoverkopen van mei 2020 in Nederland staat het Zuid-Koreaanse merk bovenaan.

Kia had afgelopen maand de twee bestverkopende modellen en is daarmee ook het bestverkopende automerk. Ze bleven Volkswagen met ruim 200 auto’s voor. Ook de VW Polo kan niet op tegen de Kia Niro en Picanto. Kia zag de verkopen dan ook met ‘slechts’ 25 procent teruglopen. Bij Volkswagen was dat 61 procent, zo meldt Automotive Online.

In totaal werden er in mei 14.934 auto’s geregistreerd in Nederland, 59 procent minder dan in mei 2019. Volgens analist Daniel Harrison zakt de wereldwijde verkoop van auto’s met 14 miljoen eenheden. De gevolgen van de pandemie zouden nog de komende vier tot vijf jaar merkbaar zijn voor autofabrikanten.

Afnemende vraag in Nederland

De coronacrisis raakt de auto-industrie hard. Volgens Financial Times verliezen autobouwers meer dan 100 miljard euro door de pandemie. Nissan moest de fabriek in Barcelona al permanent sluiten om kosten te besparen. Andere fabrikanten moeten veel geld bijlenen om het hoofd boven water te houden.

Bestverkochte auto’s mei 2020

01. Kia Niro – 565
02. Kia Picanto – 549
03. Renault Clio – 476
04. Peugeot 108 – 466
05. VW Polo – 365

Bestverkopende automerken mei 2020

01. Kia – 1.782
02. Volkswagen – 1.570
03. Peugeot – 1.175
04. Renault – 934
05. Opel – 900

Lees meer over

Meer hierover

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Abonneren

Abonnementen Abonnementen Abonnementen Abonnementen
Reacties

Geef een reactieAnnuleer

TopGears Quick Car Finder

Trending nieuws

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Laatste autotests

Tests Tests Tests Tests

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws Tests Video's Magazines Welkom bij TopGear Nederland

We gebruiken cookies voor TopGear.nl, onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Want die advertenties zorgen ervoor dat we deze website kunnen bekostigen. Klik op Meer informatie als je daarover meer wilt weten. Wil je gebruik blijven maken van deze website, en ons daarmee toestemming geven voor het gebruik van cookies op onze site, klik dan op OK, prima!

OK, prima! Meer informatie