This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Audi Q5-facelift (2020) heeft nieuwe achterlichten - TopGear Nederland

Autonieuws
Nieuws

Audi Q5-facelift beschermt je achterbumper

En alle motoren behalve de plug-in hybride verdwijnen

Redactie TopGear 29/06/20 - 14:38 2 Foto('s): AudiFoto('s): AudiFoto('s): AudiFoto('s): AudiFoto('s): AudiFoto('s): AudiFoto('s): AudiFoto('s): Audi 1/1

Plat gezegd bestaan er twee soorten mensen. Zij die gek zijn op koplampen, en zij die liever naar de achterkant kijken. Bij Audi rekenen ze zichzelf duidelijk tot de laatste soort. De focus bij de facelift van de Audi Q5 ligt duidelijk op de achterlichten. We zullen het geneuzel over ‘kracht, robuustheid en veiligheid’ van de nieuwe lichtunits overslaan, en een geinige nieuwe feature uitlichten (hah, uitlichten). De nieuwe digitale oled-achterlichten kunnen namelijk een trucje.

De nieuwe achterlichten van de Audi Q5-facelift krijgen nabijheidsdetectie. Wanneer een auto binnen twee meter komt van een geparkeerde Audi Q5, gaan de achterlichten aan ter waarschuwing. Handig als de parkerende partij heel erg nachtblind is en een paar uur in de file stond waardoor het nu donker is. Verder is het vooral een leuke gimmick waar de kinderen in de buurt zich heel erg mee gaan vermaken.

De achterlichten laten zien dat je hard rijdt

Klanten mogen kiezen uit drie achterlichtontwerpen voor de Audi Q5-facelift. Als je de dynamic-stand aanzet in de Q5, veranderen de achterlichten nog eens van ontwerp. Zo laat je aan andere weggebruikers zien dat je klaar bent voor een stoplichtsprintje, of zoiets. Of je laat aan de politie weten dat je sportief aan het rijden bent, zodat ze je even extra in de gaten gaan houden. Aan de andere kant: hoe bont kun je het maken in een Audi Q5?

Geen keuze in motorisering voor Audi Q5-facelift

De Audi Q5-facelift verschijnt aan het einde van dit jaar in Nederland. Naast de keuze voor drie soorten achterlichten, blijft er weinig over aan keuzestress. Want hij komt hier alleen als plug-in hybride. Geen diesels dus, en ook geen benzinemotoren zonder elektrohulp. Voorlopig dus ook geen Audi SQ5.

Lees meer over

Meer hierover

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Abonneren

Abonnementen Abonnementen Abonnementen Abonnementen
Reacties
  1. Jan zegt op 23 februari 2021 om 22:02:

    Nee, schijnbaar niet. Ik denk dat het oude model zoooo goed was dat er niet zo veel aan te verbeteren viel

    Reageer
  2. Patrick zegt op 1 juli 2020 om 18:45:

    Hoe onzinnig kun je het maken? Was er helemaal niets aan de oude Q5 wat beter die aandacht had kunnen gebruiken….

    Reageer

Geef een reactieAnnuleer

TopGears Quick Car Finder

Trending nieuws

Autonieuws Autonieuws Autonieuws Autonieuws

Laatste autotests

Tests Tests Tests Tests

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws Tests Video's Magazines

TopGear Nederland

Automerken