This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Close-Up : Wouter Dewit

Naar de inhoud springen

Uw introductie in muziek

Close-Up : Wouter Dewit

door Intro
op feb 01, 201831/01/2018

Wouter Dewit, klassiek geschoolde limburgse pianist, komt na omzwervingen via pop, rock en jazz terug bij de essentie uit: de piano, zijn eerste grote liefde. Hij zat in bands als Along Comes Mary en Fivefourtrio en heeft zelfs ooit kortstondig achter de drums gezeten in een obscuur rockbandje genaamd jezusleeft.be. Momenteel is hij de huispianist van Illuminine, maar hij speelt ook onder zijn eigen naam. En hoe!

Kreeg zijn debuut Everything, you see (2015, eigen beheer) nog niet de aandacht die het verdiende, zijn nieuwe plaat Still (2017, Zeal) – gecomponeerd in zijn huiskamer, tussen de soep en de patatten – wordt overal terecht bewierookt. Tijdens Toast Literair hier in de bib vielen zijn ingetogen, stemmige nummers duidelijk in de smaak – getuige daarvan waren de luisteraars: genieten, met de ogen dicht en de zon in de rug. Zijn muziek paste wonderwel in het plaatje, maar verdient zeker een gedetailleerde beluistering ‘an sich’. Meermaals graag.

Hoewel Wouter Dewit ondertussen een heel eigen stijl heeft ontwikkeld, blijven de vergelijkingen met Nils Frahm, Ludovico Einaudi, Ólafur Arnalds en meer van dat moois uiteraard niet uit. Het is muziek die zonder problemen in een film past of kan dienen als soundtrack bij je eigen leven. Je droomt er bij weg maar het is geen ambient. Neo-klassiek (wat een afschuwelijke term!) klinkt dan weer te stijf. Luister dus vooral zelf, laat je meevoeren en denk er het uwe van.

Wouter Dewit speelt op 24 februari in de Velinx in Tongeren en de dag erna in het Stuk in Leuven. Gaat dat zien! Of leen de cd in uw favoriete bib.

(sh)

Advertenties

Share this:

Vind ik leuk:

Like Laden…

Gerelateerd

1 reactie

  1. Het was prachtig wat we in de bib te horen kregen van Wouter Dewit. Smaakte naar meer dus ook de cd Still gekocht, en dat is absoluut een pareltje. Ik tracht een van zijn op stapel staande concerten mee te pikken. Wouter Dewit – een ware revelatie!

    LikeLiked by 1 persoon

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: