This website does readability filtering of other pages. All styles, scripts, forms and ads are stripped. If you want your website excluded or have other feedback, use this form.

Etusivu - Wikimedia Commons

Etusivu

From Wikimedia Commons, the free media repository Jump to navigation Jump to search

Tervetuloa Wikimedia Commonsiin,

56 173 585 tiedoston tietokantaan, jota jokainen voi laajentaa.

 Kuvat

 Äänet

 Videot

Päivän kuva 23. syyskuuta 2019 Muddy road in Akamas Peninsula, Cyprus  (Käännä suomeksi)

 Tilaa RSS-syöte   ·   Tilaa sähköpostitse   ·   Edelliset päivän kuvat

Tervetuloa osallistumaan!

Tervetuloa Wikimedia Commonsin suomenkielisille sivuille. Aluksi sinun kannattaa luoda käyttäjätunnus itsellesi. Sen jälkeen voit vaihtaa käyttöliittymän kielen suomeksi. Koska Commonsissa ollaan tarkkoja tekijänoikeuksien suhteen ja koska täällä hyväksytään vain vapaata aineistoa, lue ohjeet huolellisesti.

Jos haluat auttaa hankkeessa, lue usein kysytyt kysymykset, jossa on pikaohjeet esimerkiksi tiedostojen tallentamiseen ja muuhun osallistumiseen tai kysy Kahvihuoneesta apua. Voit myös tulla IRCiin: irc.freenode.net, #commons.wikimedia. Commonsissa on myös monia suomea osaavia käyttäjiä, joilta voit kysyä apua tarvittaessa.

Etusivua ja muutamaa muuta sivua lukuun ottamatta sisältö on toistaiseksi englanniksi.

Osallistu töilläsi
Jos olet napsinut hyviä valokuvia, älä epäröi tallentaa niitä Commonsiin. Mikäli osaat tehdä kaavioita ja animaatioita, katso tältä sivulta, mille on eniten tarvetta.

Auta taidoillasi
Sinun ei kuitenkaan välttämättä tarvitse itse tallentaa tiedostoja. Paljon muutakin tehtävää löytyy:

Ahkeroi järjestyksen puolesta
Voit auttaa myös, mikäli jaksat nähdä vaivaa järjestyksen luomisessa. Töitä riittää!

Ota valokuvia ja tallenna ne Commonsiin vastataksesi kuukausittaiseen haasteeseen. Inspiroidu ja kokeile uusia aiheita, joita ovat olleet esimerkiksi kuva samasta paikasta sata vuotta myöhemmin. Lue lisää...  Tämän kuukauden haasteeseen! Mikä Wikimedia Commons on?

Wikimedia Commonsin tarkoitus on ainutlaatuinen. Sen tarkoituksena on luoda tiedostokanta vapaille kuville, animaatioille, musiikille sekä kirjoitetuille ja ääneen luetuille teksteille. Kuka tahansa voi tallentaa tiedostoja Commonsiin ja muokata sen sisältöä, ja Commonsin tiedostot voi liittää suoraan muiden Wikimedia-säätiön wikien sivuille ilman uudelleentallentamista paikalliselle sivustolle. Commonsia ylläpitää Wikimedia-säätiö, ja se aloitti toimintansa 7. syyskuuta 2004. Tervetuloa osallistumaan!

Kuka tahansa voi käyttää kaikkia Wikimedia Commonsissa olevia tiedostoja vapaasti, myös kaupalliseen käyttöön. Lisätietoja...

Wikimedia Commonsissa säilytetään joitakin käyttöoikeudeltaan rajoitetumpia tiedostoja, joiden tekijänoikeuden haltijana on Wikimedia-säätiö. Näiden logojen tai logon sisältävien kuvien käyttö vaatii kirjallisen luvan säätiöltä.

Suositellut kuvat

Jos haluat ensin selailla mitä tarjottavaa sivustolla on, aloita vaikkapa Suositelluista kuvista, johon Commonsin käyttäjät ovat valinneet arvostamiaan kuvia. Voit myös tutustua taidokkaisiin valokuvaajiimme ja taidokkaisiin piirtäjiimme.

Sisältö

Pääluokittain

Aiheittain

Pääaiheet: Uskonto · Tapahtumat · Luonto · Esineitä · Ihmisiä · Paikat · Teknologia

Yhteiskunta ja kulttuuri: Taide · Liput · Vaakunat · Ruoat · Pelit · Historia · Kielet · Musiikki · Politiikka · Urheilu

Tieteet: Astronomia · Kemia · Matematiikka · Lääketiede · Fysiikka

Tyypeittäin

Kuvat: Valokuvat · Maalaukset · Piirustukset · Kaaviot · Kartat

Äänet: Musiikki · Ääntäminen · Puheet

Tekijöittäin

Taidemaalarit · Valokuvaajat · Kuvanveistäjät · Arkkitehdit · Säveltäjät

Lisenssittäin

Tekijänoikeuden mukaan: Ei tekijänoikeutta · GFDL · Creative Commons -lisenssit

Lähteittäin

Kuvalähteet: Tietosanakirjat · Lehdet

Muilla kielillä: Sisarhankkeet Meta-Wiki – Hankkeiden kehittäminen Wikipedia – Vapaa tietosanakirja Wikisanakirja – Sanakirja Wikikirjasto – Tietokirjat Wikiaineisto – Tekstiarkisto Wikisitaatit – Kokoelma siteerauksia Wikispecies – Lajiluettelo Wikiuutiset – Vapaa uutispalvelu Wikiopisto – Oppimisympäristö Wikimatkat – Vapaita matkaoppaita Wikidata – Vapaa tietopankki Retrieved from "[commons.wikimedia.org]" Category:

Navigation menu

Personal tools

Namespaces

Variants

  Views

  More

   Navigate

   Participate

   In other projects

   Print/export

   Tools

   In Wikipedia

    Add links